Ponta, despre sediile Romgaz şi Transgaz în Capitală: Angajaţii şi taxele locale rămân la Mediaş

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că nu există un consens în USL în privinţa mutării sediilor Romgaz şi Transgaz de la Mediaş la Bucureşti şi se va discuta acest lucru, dar că prin această operaţiune Mediaş nu pierde niciun loc de muncă şi nicio taxă locală.

Urmărește
1409 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre sediile Romgaz şi Transgaz în Capitală: Angajaţii şi taxele locale rămân la Mediaş

Ponta, despre sedii Romgaz şi Transgaz în Capitală: Angajaţii, taxele locale rămân la Mediaş (Imagine: Andreea Alexandru / MediafaxFoto)

Întrebat în legătură cu faptul că deputatul PNL Mircea Cazan a cerut demisia ministrului Constantin Niţă pe tema mutării sediului Romgaz la Bucureşti, Ponta a spus că este foarte conştient că Niţă nici nu a propus să se mute Transgazul sau Romgazul şi nici nu se va pierde niciun loc de muncă şi nicio taxă locală.

"Angajaţii rămân la Mediaş. E vorba că Romgaz şi Transgaz au intrat într-o asociere cu mari companii. Transgaz este, în aceste zile, la acea operaţiune de vânzare pe bursă a unui număr de acţiuni. Deci, practic, devin amândouă companii nu doar naţionale, ci şi cu implicare regională şi e foarte clar că trebuie să aibă o structură în Bucureşti care să asigure această cooperare. Nu putem fiecare să apucăm ceva din ţara asta şi să o ducem la noi: gazul este al Mediaşului. Nu, gazul este al ţării. Sigur că toţi angajaţii rămân la Mediaş, taxele locale rămân la Mediaş, dar nu e gazul Mediaşului, e gazul ţării", a spus Ponta.

Întrebat dacă este consens în USL pe acest subiect, Ponta a răspuns: "Nu, o să discutăm". El a adăugat că nu numai liberalii din zonă nu sunt de acord, nici social-democraţii nu agreează această idee.

"Li s-a explicat, dar ei au alegători acolo, directori de acolo sunt oameni importanţi, au salarii cât tot Guvernul la un loc. Domnul Niţă este ministru al României şi trebuie să se gândească la ce e bine pentru România, domnul Cazan e deputat de Sibiu şi trebuie să se gândească la ce e bine pentru Mediaş. Eu repet: pentru Mediaş nu se ia niciun om, eventual câţiva directori de acolo şi nu se schimbă nicio taxă locală. Toate taxele rămân acolo", a mai afirmat Victor Ponta.

Deputatul PNL Sibiu Mircea Cazan a declarat miercuri că va cere, luni, în Parlament, demisia ministrului Constantin Niţă, precizând că "nu este de acord cu înfiinţarea niciunui sediu" al Romgaz şi Transgaz la Bucureşti şi spunându-le sindicaliştilor că dacă nu protestau "era deja mutat sediul companiei".

"Sunt cel care, luni dimineaţa, o sa merg în Parlament cu o notă prin care am să cer inclusiv demisia domnului Niţă, pentru că în USL sunt oameni capabili, oameni deosebiţi în PSD care, cred, că în asemenea momente pot gestiona problematica de la Romgaz şi Transgaz", a declarat, miercuri, în şedinţa Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Sibiu, deputatul PNL Mircea Cazan, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El le-a spus sindicaliştilor de la Romgaz care au participat la şedinţă: "Era deja mutat sediul companiei dacă dumneavoastră nu protestaţi".

Cazan a afirmat că el nu este de acord "cu înfiinţarea niciunui sediu" al societăţilor Romgaz şi Transgaz la Bucureşti.

"Aceştia sunt paşi mărunţi spre mutarea sediilor Romgaz şi Transgaz la Bucureşti", a spus Cazan.

Sediile companiilor Romgaz şi Transgaz vor rămâne la Mediaş, iar la Bucureşti vor funcţiona activităţile de strategie, relaţii instituţionale şi relaţii internaţionale, organizate în cadrul unor sedii secundare, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.

"Aceste măsuri nu vor implica disponibilizări sau restructurări de personal la cele două companii, conducerile societăţilor funcţionând la sediile sociale. Măsurile concrete (atribuţii, competenţe şi structuri de personal) vor fi stabilite de către organele de conducere competente (AGA şi CA)", se arăta în comunicat.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, s-a întâlnit la Bucureşti cu prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Constantin Luca, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Gaz-România şi ai sindicatelor din Transgaz şi Romgaz.

Ministerul Economiei menţionează că Romgaz şi Transgaz sunt companii considerate de interes naţional şi vor rămâne în portofoliul statului.

Presa din Sibiu a scris în ultima vreme despre zvonuri potrivit cărora ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, intenţionează să transfere sediul central al Romgaz de la Mediaş la Bucureşti.

Aproximativ 3.000 de persoane au protestat, marţi după-amiază, în faţa Primăriei Mediaş, faţă de intenţia ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, de a deschide un sediu al societăţii Romgaz la Bucureşti, ceea ce sindicaliştii spun că va însemna mutarea societăţii în Capitală.

Protestatarii - sindicalişti din industria de gaz, angajaţi ai Primăriei Mediaş şi localnici - s-au strâns în Piaţa Corneliu Coposu din oraş, pentru a protesta faţă de intenţia ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, de a deschide un sediu al societăţii Romgaz la Bucureşti.

Consiliul Local Mediaş s-a reunit, luni, în şedinţă extraordinară şi a aprobat încheierea unui parteneriat între CL Mediaş şi sindicaliştii Transgaz şi Romgaz în vederea "blocării oricărui demers" de a muta sediile companiilor la Bucureşti.

Săptămâna trecută, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, intrat recent în PNL, a declarat că, din informaţiile sale, este în discuţie deschiderea unui sediu secundar al societăţii la Bucureşti, nu mutarea sediului central, apreciind că "transferarea Romgaz din Mediaş în orice altă parte ar fi o eroare gravă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici