- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (08.10.2013, 16:12)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta explică de ce a dat OU la Codul insolvenţei: Evaziunea şi neplata taxelor, o situaţie de urgenţă
Codul insolvenţei a fost promovat de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, nu printr-un proiect de lege, deoarece evaziunea fiscală şi neplata către buget a contribuţiilor indicau o situaţie de urgenţă, chiar FMI cerând Guvernului să îmbunătăţească rata de colectare, a declarat premierul Victor Ponta.
Urmărește
343 afișări
Ponta explică de ce a dat OU la Codul insolvenţei: Evaziunea şi neplata taxelor, o situaţie de urgenţă (Imagine: Shutterstock)
El a răspuns astfel la solicitarea presei de a explica de ce Guvernul a ales să promoveze Codul insolvenţei prin ordonanţă de urgenţă dacă s-a angajat în ultima scrisoare transmisă Fondului Monetar Internaţional (FMI) că va trece Codul insolvenţei prin Parlament.
"Au avut loc dezbateri, a fost în dezbatere publică şi situaţia privind evaziunea fiscală şi neplata către buget a contribuţiilor era o situaţie de urgenţă. De altfel, FMI ne-a şi cerut să îmbunătăţim rata de colectare şi o să vedeţi că rata de colectare va creşte semnificativ o dată cu intrarea în vigoare a Codului insolvenţei", a spus Ponta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Călin Georgescu, apreciat în Rusia pentru pozițiile sale anti-NATO. Kremlinul susține că urmărește îndeaproape alegerile din România
-
Ion Cristoiu: Căderea lui Ciolacu este o stupefacţie egală cu fuga lui Ceauşescu. Iohannis i-a îngropat şi pe Ciucă, şi pe Ciolacu
-
Elena Lasconi şi Ilie Bolojan se întâlnesc miercuri / Fritz: Să construim un guvern pro-european
-
Eduard Hellvig: Am semnat astăzi adeziunea la PNL. Este nevoie ca liberalii să fie mai uniţi ca niciodată. România trăieşte un moment de răscruce
Codul insolvenţei a fost aprobat, miercuri, de Guvern, dar ca ordonanţă de urgenţă, nu ca proiect de lege care să intre în vigoare abia după avizul Parlamentului.
Conform procedurii, şi ordonanţele de urgenţă sunt transmise Parlamentului pentru eventuale modificări, dar până la acel moment sunt aplicate.
În scrisoarea transmisă FMI, Guvernul se anagjează ca, în urma unei consultări publice exhaustive în luna septembrie 2013, precum şi în urma consultării cu FMI, CE şi Banca Mondială, să trimită proiectul de amendament al Legii insolvenţei la Parlament până la finele lunii octombrie 2013, iar înainte de adoptarea de către Parlament a modificării Legii insolvenţei, să fie consultate toate părţile implicate.
Noile reguli privind insolvenţa au fost publicate în Monitorul Oficial, dar sunt valabile din 25 octombrie şi vor fi aplicate inclusiv procedurilor aflate în prezent în derulare, cu excepţia prevederilor privind insolvenţa grupului de societăţi, unde vor fi aplicate doar cererilor introduse după această dată.
Citește pe alephnews.ro: Pierderi și demisii după primul tur al alegerilor prezidențiale. Ciolacu nu mai candidează pentru funcție la PSD
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj. Suveranism. Stimati oamenii de afaceri, onorabili CEO, profesori de finanţe, analişti economici, experţi in macroeconomie, bancheri, avocaţi de M&A, lobbişti, ce părere aveţi voi despre suveranism?
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. Mihai Tudose, președintele Consiliului Național al PSD, a susținut o conferință înainte de alegerile parlamentare de duminică: „Probabil va fi o alianță de guvernare”
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce vrea să desființeze Călin Georgescu, dacă ajunge președintele României: „Este umilitor pentru naţiunea română!”
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe