Ponta: Înfiinţăm centrele regionale ANAF. Angajaţii să fie activi la încasat, nu la ţinut de scaune

Guvernul va decide, miercuri, înfiinţarea centrelor regionale ale ANAF, iar restructurarea instituţiei va fi încheiată până la 1 septembrie, a anunţat premierul Victor Ponta, care a adăugat că angajaţii instituţiei trebuie să fie activi la încasat taxe şi impozite, nu "la ţinut de propriile scaune".

Urmărește
2135 afișări
Imaginea articolului Ponta: Înfiinţăm centrele regionale ANAF. Angajaţii să fie activi la încasat, nu la ţinut de scaune

Ponta: Înfiinţăm centrele regionale ANAF. Angajaţii să fie activi la încasat, nu la ţinut de scaune (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Astăzi închidem şi discuţia cu ANAF-ul, cu centrele regionale. Am văzut multe emoţii. Aş vrea să-i văd pe funcţionarii de la administraţie la fel de activi şi când se pune problema de încasat veniturile statului. Când e vorba de scaunele lor, văd că sunt foarte activi şi ţin foarte mult. Eu vreau să-i văd când încasează taxele şi impozitele, că au stat prost în prima jumătate a anului cu munca. Au stat bine cu împărţitul scaunelor şi al posturilor şi astăzi luăm decizia", a spus Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Prim-ministrul a precizat că şi Direcţia Antifraudă a ANAF va trebui să devină efectivă o dată cu restructurarea instituţiei.

Angajaţii Direcţiei Finanţelor Publice Timiş au declanşat, luni dimineaţă, un protest spontan, în faţa sediului instituţiei, nemulţumiţi de intenţia mutării Finanţelor la Deva, în urma regionalizării. Marţi, ei au continuat protestul, ghişeele fiind închise pentru public, însă miercuri acestea au fost redeschise, angajaţii purtând totuşi banderole albe pe braţe, în semn de protest.

Primarul din Timişoara, Nicolae Robu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că vicepremierul Daniel Chiţoiu i-a comunicat telefonic că sediul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice pentru Regiunea Vest va fi la Timişoara.

Guvernul a avizat, la sfârşitul lunii iunie, reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi a decis înfiinţarea Direcţiei Antifraudă, care va funcţiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală.

ANAF este astfel reorganizată ca urmare a fuziunii prin absorbţie şi preluarea activităţii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Gărzii Financiare.

În primăvara acestui an, premierul a anunţat că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Garda Financiară şi Direcţia de Control Vamal vor fi reorganizate într-o Direcţie Antifraudă, care se va ocupa ţintit de combaterea evaziunii fiscale la accize, legume-fructe şi alte produse, nu de "buticul din colţ".

El a arătat că doreşte ca noua Direcţie Antifraudă să lucreze ca un "DNA al Fiscului" şi să aibă inclusiv competenţe de cercetare penală, sub îndrumarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).

Guvernul a convenit cu Fondul Monetar Internaţional ca numărul actual de 221 unităti fiscale ale ANAF să fie reorganizate în opt direcţii regionale până la jumătatea acestui an şi în doar 47 de unităţi fiscale locale, până în 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici