- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (19.06.2014, 13:26)
- Alexandru Moise
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: România nu are nicio şansă să se dezvolte dacă se bazează doar pe relaţii economice în UE
România nu are nicio şansă să se dezvolte dacă se bazează doar pe relaţii economice intracomunitare, deoarece piaţa UE s-a contractat şi este restrictivă din punct de vedere al realităţii, afirmă premierul Ponta, arătând că de aceea Guvernul pune accent pe relaţii cu China şi alte ţări din afara UE.
Urmărește
127 afișări
Ponta: România nu are nicio şansă să se dezvolte dacă se bazează doar pe relaţii economice în UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Cred că dacă România se bazează în continuare doar pe relaţiile economice intracomunitare, nu avem nicio şansă să ne dezvoltăm. Piaţa UE este o piaţă care s-a contractat în foarte multe domenii, este o piaţă în continuare - nu la nivelul normelor, ci la nivelul realităţii - destul de restrictivă. Nu ştiu câte companii româneşti pot cu adevărat, la modul realist, să câştige o licitaţie în Germania, Franţa sau Italia. Companiile germane, franceze, italiene câştigă toate licitaţiile din România pentru mari proiecte, invers nu se întâmplă niciodată", a spus Ponta, joi, în cadrul unui forum economic pe tema exporturilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Premierul a arătat că atât el, cât şi membrii Guvernului nu pun întâmplător accent pe relaţiile cu China şi cu alte ţări din Asia şi din afara Uniunii Europene (UE), ci ca urmare a unei strategii economice.
Ponta a apreciat că fiscalitatea redusă, utilizarea tuturor tipurilor de sprijin care pot fi acordate în baza legislaţiei europene, fie pentru agricultură, fie pentru IMM-uri, modificarea legislaţiei muncii, creşterea competitivităţii şi preţul energiei sunt obiective principale ale strategiei economice a Guvernului, cu scopul creşterii investiţiilor şi creării de noi locuri de muncă.
Şeful Executivului a precizat că toate aceste măsuri sunt necesare pentru a continua creşterea economiei, o creştere având ca principii de bază predictibilitatea şi sustenabilitatea.
El a amintit că, în perioada 2005-2008, creşterea economică a fost generată în special de fluxurile de capital, boom-ul imobiliar, creşterea creditării şi consumului, nu pe "baze sustenabile" ca în prezent, şi a prezentat ca exemplu în acest sens creşterea exporturilor.
Premierul s-a referit, ironic, şi la cei care susţin că problemele economice din perioada 2009-2011 nu au fost generate de "incompetenţă", ci de ghinion, iar rezultatele pozitive din 2012-2014 au fost favorizate doar de noroc.
"Atunci când creşte cursul de schimb între euro şi leu, este vina Guvernului, atunci când scade, nu e meritul nimănui. La fel e şi cu economia, şi cu...Unii au fost ghinionişti în 2009, 2010, 2011 - nu era vorba că erau incompetenţi, chiar au fost ghinionişti - şi s-a prăbuşit economia. Alţii sunt la fel de incompetenţi, dar au noroc, ca noi în 2012, 2013 şi 2014, şi creşte economia şi cresc exporturile... Dacă asta e o abordare ştiinţifică, eu unul mă despart de ea", a spus Ponta.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe