Porsche raportează o scădere a vânzărilor, pe fondul concurenţei „intense” din China

  • Producătorul german de automobile de lux Porsche a raportat vineri cifre dezamăgitoare.
  • Cererea slabă din China a afectat vânzările.
  • Un punct pozitiv a fost piaţa de origine a companiei, unde livrările au crescut cu 8%.
Urmărește
52 afișări
Imaginea articolului Porsche raportează o scădere a vânzărilor, pe fondul concurenţei „intense” din China

Livrările totale în primele nouă luni ale anului au fost de 226.026 la nivel mondial, o scădere de 7%, notează agenţia de ştiri dpa.

Vânzările din China, o piaţă esenţială pentru producătorii auto, au scăzut cu 29% în primele nouă luni ale anului. Compania susţine că scăderea e din cauza situaţiei economice dificile din China.

Porsche, o marcă majoră a grupului german Volkswagen, a vândut, de asemenea, cu 5% mai puţine vehicule în America de Nord, deoarece întârzierile înregistrate în vămi au împiedicat livrările.

Un punct pozitiv a fost piaţa de origine a companiei, Germania, unde livrările au crescut cu 8% în primele trei trimestre.

Vânzările au crescut cu 1% în restul Europei şi cu 3% pe pieţele de peste mări, o categorie largă care cuprinde Africa, America Latină, Australia, Japonia şi Coreea de Sud.

Scăderea a fost oarecum aşteptată, deoarece compania din Stuttgart îşi redefineşte flota, cu versiuni actualizate ale maşinii sport electrice Porsche Taycan, ale modelelor Panamera, Cayenne şi Macan şi ale clasicului 911.

„Situaţia concurenţială din China este deosebit de intensă, acesta fiind principalul motiv pentru scăderea globală a livrărilor noastre”, a declarat Marco Schubert, care supraveghează vânzările grupului VW.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici