- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.12.2018, 19:32)
- Departamentul Economic
Post-OUG privind taxa pe lăcomie, Teodorovici realizează că investigaţiile asupra ROBOR trebuie făcute mai des/ „Presiuni au fost foarte mari”
Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a anunţat sâmbătă că va cere Consiliului Concurenţei o investigaţie legată de ROBOR, dar modalitatea de verificare trebuie schimbată, astfel încât raportările Consiliului să nu mai fie date la un an sau doi, ci la trei sau şase luni.
Urmărește
5783 afișări
Post-OUG privind taxa pe lăcomie, Teodorovici realizează că investigaţiile asupra ROBOR trebuie făcute mai des
"Nu e intenţia de a taxa băncile, ci de a le descuraja de a avea un nivel de dobândă ridicat. Nu am prevăzut niciun leu ca urmare a acestei măsuri în bugetul pe anul viitor. Ne dorim să fie cât mai jos acest ROBOR ca să nu taxăm activele băncilor", a declarat ministrul Finanţalor, Eugen Teodorivici, la România Tv.
Acesta a mai spus că s-au făcut două modificări în ordonanţa de urgenţă, una fiind legată de definirea exactă a activelor financiare ale băncilor. Ministrul Finanţelor anunţă şi că va fi schimbată modalitatea de raportare a Consiliului Concurenţei.
"Vom modifica clar ca acea structură va face aceste investigaţii. Nu e permis să faci în 2-3 ani. E maxim 6 luni, raport parţial la 3 luni de zile. În 2 ani pleacă şi mama companiei si prinde orbul scoate-i ochii", a afirmat Teodorovici, la România TV.
ULTIMELE ȘTIRI
-
La două zile de la preluarea mandatului, Trump a dat primul interviu din Biroul Oval. Care sunt cele mai importante subiecte discutate de Președinte
-
Prima de pensionare de 100.000 de euro nu e un caz unic. Ministrul Mediului: au fost sute de directori care au primit bonusuri uriaşe
-
Veşti neplăcute pentru şoferi. Restricţiile din zona de Nord pentru Magistrala 6 de metrou se prelungesc
-
Va trimite Europa trupe în Ucraina? Propunerea prinde contur: 40 000 şi 50 000 de soldaţi care vor avea trei obiective
"Va urma o altă serie de măsuri. Consiliul Concurenţei să facă o analiză cu noi, să vedem cât s-au împrumutat băncile între ele, cât au împrumutat mai departe (...) Dacă eu cer Consiliului Concurenţei şi care sunt efectele unui astfel de mecanism şi spune în doi trei ani, păi în trei ani economia noastră e...", a mai completat ministrul Finaţelor.
Ordonanţa de urgenţă ce prevede noi măsuri fiscale de la 1 ianuarie 2019, inclusiv „taxa pe lăcomie” pentru bănci, a fost publicată sâmbătă în Monitorul Oficial.
Una dintre cele mai importante măsuri din noul act normativ este taxa pe activele financiare ale băncilor, care este de 0,1% pentru un ROBOR între 2% şi 2,5%, de 0,2% pentru 2,51%-3%, de 0,3% pentru 3,01%-3,5%, de 0,4% pentru 3,51%-4%.
Teodorovici, despre noua OUG: Presiuni au fost foarte mari, până în ultima clipă, să nu se adopte
Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a susţinut, sâmbătă, că s-au făcut numeroase presiuni pentru ca Ordonanţa ce introduce numeroase prevederi şi reglementări, inclusiv taxa pe activele financiare pentru bănci, să nu fie dată.
„Această ordonanţă cred că este cel mai important act pe care acest Guvern l-a emis, de doi ani. Presiuni au fost foarte mari, până în ultima clipă, să nu se adopte. Am vorbit cu doamna prim-ministru, la nivel de Guvern, cu preşedinţii Coaliţiei, ar fi bine să prezentăm, după ce se aşează această ordonanţă, să prezentăm chiar public felul în care au răspuns ministerele, ce observaţii au făcut, scrisorile făcute din partea anumitor instituţii şi să prezentăm public toate încercările de a nu avea această ordonanţă aprobată”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, sâmbătă, la RomâniaTV.
Oficialul de la Finanţe a precizat că aceste presiuni au fost făcute şi în scris, chiar dacă mai voalat. Demnitarul a reamintit de scrisoarea Coaliţiei pentru Dezvoltarea României care a cerut ca această ordonanţă să fie discutată în CSAT, amploarea măsurilor fiind catalogate drept o problemă de siguranţă naţională.
Citește pe alephnews.ro: Un marinar român a fost eliberat de rebelii Houthi. Cum evoluează situația din Orientul Mijlociu
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Yuval Raphael a fost aleasă să reprezinte Israelul la Eurovision 2025. Artista a supraviețuit atacului Hamas din 7 octombrie 2023
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu ce a rămas Victor Ponta la partaj, după ce a divorțat de Daciana Sârbu? Iată declarația de avere
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:32
-
astăzi, 16:28
Grindeanu: Din 7 secretari de stat am propus să avem 4. Nu fac reduceri ca să fiu aplaudat