- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Povestea românului cu titlu de "sir", directorul companiei care deţine unul dintre principalele cartiere financiare ale Londrei
George Iacobescu are 67 de ani, este născut în România, are titlul de "sir" şi este directorul executiv al Canary Wharf Group - compania care deţine unul dintre principalele cartiere financiare ale Londrei.
George Iacobescu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)
Povestea românului începe cu un telefon de la Margaret Thatcher. Sir George Iacobescu finaliza lucrările la World Financial Center din New York pentru Olympia&York, la momentul respectiv cel mai mare dezvoltator imobiliar al lumii.
"Sunteţi singurul dezvoltator care ar putea realiza Canary Wharf", a spus Margaret Thatcher companiei pentru care lucra românul.
Intrigat de telefonul primit, şeful companiei canadiene, Paul Reichmann, a trimis cinci dintre executivii săi de top la Londra pentru a analiza locaţia. Unul dintre cei cinci era Sir George Iacobescu.
"Trebuia să merg din centrul Londrei în Canary Wharf. M-am pierdut însă pe drum", recunoaşte românul care a absolvit Universitatea din Bucureşti. "Era prima dată când mergeam la Londra. M-am pierdut pe Narrow Street şi mi-am dat seama de ce se numeşte Narrow Street (strada cea îngustă)".
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Când a ajuns în Canary Wharf şi-a dat seama că nu există electricitate sau apă potabilă. "Nu era absolut nimic. Nu ţi-ai fi dorit să te prindă întunericul acolo", spune Sir George Iacobescu într-un interviu acordat cotidianului britanic The Telegraph.
Când s-a întors la New York i-a scris un bilet şefului său în care îl sfătuia "Nu te atinge de acest proiect". Totuşi, o lună mai târziu Reichmann semna contractul pentru dezvoltarea Canary Wharf.
Citeşte mai multe desprziae românul cu titlul de "sir" pe www.zf.ro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate