- Home
- Economic
- GALAŢI, (12.03.2015, 17:25)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Practicile firmelor care câştigă licitaţii, dar nu plătesc subcontractori vor fi stopate
Practicile unor firme care câştigă licitaţii publice avansând preţuri mici şi apoi nu-şi plătesc subcontractorii vor fi stopate prin adoptarea noului Cod Fiscal şi introducerea unor noi criterii de eligibilitate, a declarat Cătălin Beciu, secretar de stat în Ministerul Energiei.
Urmărește
370 afișări
Practicile firmelor care câştigă licitaţii, dar nu plătesc subcontractori vor fi stopate (Imagine: Marian Buga/Mediafax Foto)
Secretarul de stat în Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Galaţi, că prin adoparea noului Cod Fiscal şi a noilor reglementări legislative se vor stopa situaţiile în care firme care câştigă licitaţii publice practicând preţuri mici ajung să nu-şi mai plătească subcontractorii.
"Astfel de firme vin la licitaţie, nu plătesc 20 de subcontractanţi, care suportă toată treaba şi îi lasă să moară. Ca tipar, aceşti oameni pleacă efectiv în concediu cu genţile pline de bani şi nu este normal”, a afirmat Beciu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
El a precizat că pentru a se înlătura astfel de practici a luat legătura cu directorul Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice şi i-a propus să introducă un nou criteriu de eligibilitate în privinţa calificării firmelor pentru lucrările cu bani de la bugetul de stat.
"Vine contractorul şi declară experienţă în domeniu? Să-i mai cerem şi un proces-verbal de bune practici încheiat cu toţi subcontractanţii pe acel domemiu de activitate, subcontractanţi pe care i-a avut în ultimii doi ani, în baza căruia să reiasă că orice obligaţie financiară între el şi subcontractor a fost stinsă, iar fără acea documentaţie să nu poată intra în licitaţie", a afirmat Cătălin Beciu.
El a mai spus că veridicitatea acestor procese-verbale vor putea fi analizate de către subcontractorii care, în cazul în care nu vor fi plătiţi, vor putea reclama firma respectivă.
Secretarul de stat a mai spus că noul Cod Fiscal va reglementa şi o altă problemă cu care se confruntă oamenii de afaceri.
Astfel, potrivit lui Beciu, prin noul Cod Fiscal se merge pe principiul "in dubio contra fiscum”, adică, în cazul unui control financiar, dacă există ambiguităţi în interpretarea legii, agentul de control va aplica interpretarea fiscală cea mai favorabilă agentului economic.
Secretarul de stat în cadrul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Cătălin Beciu, a fost prezent joi, la Galaţi, unde, la Parcul de Soft, a participat la o întâlnire cu oameni de afaceri, reprezentanţi locali ai Ministerului Finanţelor Publice, administratori ai Finanţelor Publice locale, precum şi experţi contabili şi auditori financiari.
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe