Prăjituri mai scumpe din luna martie, ca urmare a creşterii preţului la ouă

Publicat: 28 02. 2012, 16:34
Actualizat: 06 11. 2012, 18:25

„Oul este un produs de bază în cofetărie şi patiserie şi orice majorare importantă a preţului acestuia conduce la scumpirea prăjiturilor”, a spus Roza Victoria.

Ea a adăugat că, din acest motiv, preţurile produselor de cofetărie şi patiserie vor creşte cu circa 5% începând cu luna martie.

Potrivit patronatului din domeniul creşterii păsărilor, preţurile ouălor de găină au crescut cu 50% în această săptămână, ca urmare a intrării în vigoare a unei prevederi a Uniunii Europene prin care crescătorii nu mai pot vinde ouă până nu modernizează cuştile găinilor. În aceste condiţii, oferta a scăzut puternic şi, în consecinţă, preţurile au crescut.

Lanţul Ana Pan, în care se găsesc peste 300 specialităţi de cofetărie, patiserie şi panificatie, a înregistrat anul trecut scăderi ale vânzărilor cu 7%.

„Toate specialităţile au avut scăderi de vânzări faţă de anul 2010, din cauza condiţiilor economice”, a mai spus Roza Victoria.