- Home
- Economic
- CLUJ-NAPOCA,, (11.08.2014, 13:49)
- Pacala Dana , Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prejudiciu de 11 milioane de lei la E.ON România din cauza furtului de gaze naturale şi electricitate
Furturile de gaze naturale şi energie electrică au cauzat companiilor E.ON România un prejudiciu de circa 11 milioane de lei în primul semestru al anului 2014, fiind identificate peste 2.200 de cazuri de suspiciune de consum fraudulos de gaze naturale sau energie electrică.
Urmărește
369 afișări
Prejudiciu de 11 milioane de lei la E.ON România din cauza furtului de gaze naturale şi electricitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Furturile de gaze naturale şi energie electrică au cauzat companiilor E.ON România un prejudiciu de circa 11 milioane de lei în primul semestru din acest an. În primele şase luni, în aria de acoperire a E.ON au fost identificate peste 800 de cazuri de potenţial consum fraudulos de gaze naturale, respectiv 1.400 de cazuri de potenţial consum fraudulos de energie electrică. Valoarea totală a prejudiciilor aduse companiilor E.ON de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice este estimată la circa 10,7 milioane de lei, reprezentând contravaloarea a peste 21 milioane kWh. Tendinţa este de creştere, în condiţiile în care la nivelul întregului an 2013 au fost înregistrate circa 3.700 de cazuri de potenţial consum fraudulos", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de E.ON România şi citat de corespondentul MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Reprezentanţii E.ON România subliniază că pentru companiile din cadrul grupului reducerea numărului de intervenţii neautorizate la aparatele de măsură şi la instalaţiile de gaze naturale/energie electrică, în scopul consumului fraudulos, constituie o preocupare constantă.
"În acest scop, echipele E.ON efectuează permanent verificări în teren, rolul acestora fiind de a depista intervenţiile neautorizate şi consumul fraudulos de gaze naturale şi/sau energie electrică din reţelele de distribuţie. Pe lângă prejudiciile considerabile aduse companiilor E.ON, aceste intervenţii pot cauza şi incidente grave cu impact major asupra vieţii, sănătăţii sau bunurilor consumatorilor", se mai arată în comunicat.
Reprezentanţii E.ON România avertizează că, prin modificarea şi/sau sustragerea de componente din instalaţiile de gaze naturale/energie electrică, se expun pericolelor de incendii, explozii şi electrocutare atât persoanele care comit asemenea fapte, cât şi cele care se află în vecinătatea acestor instalaţii.
"În acelaşi timp, consumatorii sunt afectaţi direct prin perturbarea sau chiar întreruperea alimentării cu gaze naturale/energie electrică. Aceste intervenţii asupra echipamentelor de măsură a consumului şi/sau asupra instalaţiilor de gaze naturale/energie electrică aferente, în scopul înregistrării unui consum mai mic, reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi sancţionată ca atare de Codul Penal", se menţionează în comunicatul E.ON România.
Grupul german E.ON este prezent în România pe piaţa furnizării de gaze naturale şi energie electrică, deservind circa 3 milioane de clienţi din 20 de judeţe din partea de nord a ţării. Compania platformă, E.ON România, deţine un pachet de 53,38 la sută din acţiunile E.ON Energie România, 51 la sută din acţiunile E.On Gaz Distribuţie şi 68 la sută din acţiunile E.ON Moldova Distribuţie.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe