Premieră la Bursa de Valori: Indicele dividendelor BET-TR a depăşit pragul de 40.000 de puncte

O nouă premieră la Bursa de Valori: Indicele dividendelor BET-TR sparge pragul de 40.000 de puncte, după o apreciere de 0,9%. BET, la maxim istoric, într-o şedinţă cu rulaj de 94 mil. lei, anunţă Ziarul Financiar.

72 afișări
Imaginea articolului Premieră la Bursa de Valori: Indicele dividendelor BET-TR a depăşit pragul de 40.000 de puncte

Premieră la Bursa de Valori: Indicele dividendelor BET-TR a depăşit pragul de 40.000 de puncte

Indicele bursier BET-TR, care include dividendele alocate investitorilor, a marcat un nou maxim istoric la finele şedinţei de tranzacţionare de joi, 4 iulie, la 40.174,7 puncte, în creştere cu 0,9% faţă de sesiunea precedentă. Astfel, după un avans de 26,55% de la începutul anului, indicele a depăşit în premieră pragul de 40.000 de puncte.

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, a înregistrat de asemenea un nou record de 18.385,3 puncte, plus 0,7%. În acest caz, randamentul din 2024 este de 19,6%, arată datele bvb.ro.

Sigurul indice care a încheiat ziua pe minus este BET-FI, unde sunt incluse fostele SIF-uri şi Fondul Proprietatea, cu o depreciere de 1%. Alte dinamici includ plus 0,2% pe BET-BK şi plus 0,75% pentru BET-NG.

Lichiditatea tuturor instrumentelor disponibile la tranzacţionare a fost de 94,4 milioane de lei, dintre care 89,6 milioane pe segmentul de acţiuni (piaţa principală şi AeRO).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici