- Home
- Economic
- (03.04.2013, 20:36)
- Irina Tacu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PREMIERĂ: O companie aeriană îşi taxează clienţii în funcţie de greutatea corporală - VIDEO
Într-o perioadă în care companiile aeriene taxează în plus pentru bagaj şi mâncare, o companie mică din Pacificul de Sud implementează un sistem de preţuri pe care nicio altă companie nu îl mai are: taxarea pasagerilor pe greutatea corporală.
Urmărește
855 afișări
PREMIERĂ: O companie aeriană îşi taxează clienţii în funcţie de greutatea corporală - VIDEO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Călătorii care se îmbarcă în cursele liniei aeriene Samoa Air Ltd. pentru scurte zboruri internaţionale spre Samoa Americană trebuie să plătească un plus de 92 de cenţi pe fiecare kilogram din greutatea corporală, scrie Wall Street Journal.
Samoanii sunt recunoscuţi pentru dimensiunile impresionante, aproximativ 55,5 la sută din locuitorii cu vârsta de peste 20 de ani fiind consideraţi obezi, potrivit Organizaţiei Mondiale de Sănătate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Greutatea pasagerilor reprezintă un motiv major de îngrijorare pentru Samoa Air. Pentru că dispune de o flotă de avioane de dimensiuni reduse, fiecare suportând între trei şi 10 pasageri, un client supraponderal ar putea reduce radical capacitatea aeronavei, ceea ce ameninţă implicit veniturile companiei.
"Este un sistem de plată pe greutate şi va rămâne aşa", a asigurat Chris Langton, CEO al Samoa Air. Potrivit acestuia, în timp ce un călător de 160 de kilograme va plăti de patru ori mai mult faţă de unul care cântăreşte 40 de kilograme, compania va asigura mai mult spaţiu pentru persoana cu greutatea mai mare.
Decizia a generat discuţii încinse pe pagina de Facebook a Samoa Air, unde mai mulţi utilizatori au îndemnat la un boicot al companiei pe motiv de discriminare.
"Aveam 90 de kilograme şi tocmai am pierdut mult în greutate. Când am citit prima oară acest lucru, m-a rănit. Totuşi, adevărul chiar doare uneori şi sunt întru totul de acord cu însănătoşirea oamenilor", şi-a exprimat părerea un utilizator al Facebook-ului, în timp ce alţii susţineau pe deplin hotărârea, fiind de părere că trebuia să intre de mult în vigoare:
"Singurii care se plâng sunt cei cu probleme de greutate... când trebuie să plăteşti la poştă ca să trimiţi un pachet greu, este acelaşi lucru."
Pasagerii care îşi rezervă online locurile pentru o călătorie cu Samoa Air trebuie să furnizeze greutatea aproximativă a corpului şi pe cea a bagajului. În plus, cei care se gândesc să mintă în privinţa greutăţii sunt avertizaţi pe website să vor fi cântăriţi înainte de îmbarcare, o practică standard pentru călătoriile cu aeronave de mici dimensiuni.
în timp ce această metodă s-ar putea dovedi extrem de eficientă pentru o companie cu avioane mici precum Samoa Air, unii analişti pun la îndoială posibilitatea ca acest model să aibă succes pentru afacerea unor companii mari.
Nicio altă companie aeriană nu a mai iniţiat până acum sistemul de plată pe kilogramele în plus ale pasagerilor, luând în calcul aspectul discriminării. Există companii în Statele Unite care le cer pasagerilor care nu încap pe un scaun obişnuit din avion să cumpere un bilet în plus, fără să taxeze pe kilogram.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe