Premierul Marcel Ciolacu pune capacul peste cazanul cu zvonuri: nu luăm în calcul majorarea taxelor

Premierul Marcel Ciolacu spune că Executivul merge mai departe cu digitalizarea ANAF, creşterea încasărilor bugetare şi reforma cheltuielilor publice.

Urmărește
93 afișări
Imaginea articolului Premierul Marcel Ciolacu pune capacul peste cazanul cu zvonuri: nu luăm în calcul majorarea taxelor

Premierul Marcel Ciolacu pune capacul peste cazanul cu zvonuri: nu luăm în calcul majorarea taxelor

Premierul Marcel Ciolacu susţine că potrivit acordului propus de Guvern Comisiei Europene se doreşte reducerea graduală a deficitului bugetar în următorii şapte ani şi susţinerea proiectelor mari de investiţii pe care România le va derula în 2025 şi 2026. Declaraţia a fost făcută de premierul Marcel Ciolacu la consultările cu reprezentanţii Confederaţiei Patronale Concordia.

„Am solicitat acest nou acord Comisiei Europene pentru ca România să nu intre într-o scară abruptă a deficitului. Este nevoie să continuăm investiţiile, să susţinem zona industrială şi producţia românească. Nu luăm în calcul majorarea taxelor. Mergem mai departe cu digitalizarea ANAF, creşterea încasărilor bugetare şi reforma cheltuielilor publice”, a precizat prim-ministrul la întâlnirea de la Palatul Victoria.

Şeful Executivului a subliniat că începând de anul viitor vor avea loc consultări cu mediul de afaceri privind reforma fiscală:

„Nu vom lua nicio decizie cu privire la reforma fiscală fără consultarea mediului de afaceri şi fără a oferi antreprenorilor un orizont de timp suficient până la punerea în aplicare a unor noi măsuri”, a spus premierul.

La consultările de luni, de la Palatul Victoria, reprezentanţii Executivului şi cei ai mediului de afaceri au mai discutat despre implementarea E-Factura, E-TVA, E-Transport, a Sistemului de Garanţie-Returnare, pregătirea punerii în aplicare a salariului minim european, precum şi alte aspecte ce ţin de sectorul turism.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
taxe,
ciolacu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici