„Hugo Boss intenţionează să continue să plătească cei 300 de angajaţi până la închiderea fabricii din Cleveland, SUA, în aprilie 2010, chiar dacă necesarul de producţie se va reduce în această perioadă. După această dată, conducerea vrea să colaboreze cu sindicatele pentru a negocia un pachet corect de compensaţii pentru concediere”, a anunţat compania într-un comunicat, citat de site-ul cleveland.com.
Sindicatul Workers United, care reprezintă angajaţii fabricii din Cleveland, negociază de mai mulţi ani modalităţi de restructurare a activităţii fabricii.
Reprezentanţii Workers United nu au fost disponibili pentru declaraţii, însă la o manifestare de protest desfăşurată în decembrie la fabrica din Cleveland, sindicatul a împărţit pliante în care preciza că producţia de costume va fi mutată la facilităţi de producţie din România, Bulgaria sau Turcia, unde nivelul costurilor este mai scăzut. Informaţia a fost comunicată liderilor sindicali de reprezentanţii Hugo Boss la negocierile dintre cele două părţi.
Fabrica a funcţionat doar trei zile pe săptămână de mai mult de un an, perioadă în care angajaţii au încasat doar 60% din salariu.
Hugo Boss a cumpărat fabrica din Cleveland în 1995, odată cu preluarea producătorului local de costume Joseph & Feiss Co.
Compania germană Hugo Boss este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de articole de lux, acestea fiind disponibile în 110 ţări, prin intermediul a 330 de magazine proprii şi a peste 1.000 de francize.