- Home
- Economic
- STOCKHOLM, (09.10.2017, 12:53)
- Departamentul Cultură Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premiul Nobel pentru Economie 2017, atribuit lui Richard H. Thaler, pentru "contribuţia sa la înţelegerea dimensiunii psihologice a economiei"
Luni a fost anunţat câştigătorul ultimului premiu Nobel acordat în acest an, cel pentru Economie. A fost atribuit economistului american Richard H. Thaler pentru "contribuţia sa la înţelegerea dimensiunii psihologice a economiei".
Urmărește
1318 afișări
Premiul Nobel pentru Economie 2017, atribuit lui Richard H. Thaler, pentru "contribuţia sa la înţelegerea dimensiunii psihologice a economiei"
Premiului Nobel pentru Medicină 2017 (anunţat pe 2 octombrie) a fost atribuit cercetătorilor americani Jeffrey C. Hall, Michael Roshbash şi Michael W. Young, pentru contribuţia acestora la studiul mecanismului "ceasului biologic".
Câştigătorii premiului Nobel pentru Fizică (anunţat pe 3 octombrie) sunt cercetătorii americani Rainer Weiss, Barry C. Barish şi Kip. S. Thorne, pentru contribuţiile aduse la studiul undelor gravitaţionale.
Câştigătorii premiului Nobel pentru Chimie (anunţat pe 4 octombrie) sunt Jacques Dubochet (Elveţia), Joachim Frank (USA) şi Richard Henderson (Marea Britanie) pentru punerea la punct a cryo-microscopiei electronice, o metodă revoluţionară de observare a moleculelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (anunţat pe 5 octombrie) a fost desemnat scriitorul britanic de origine japoneză Kazuo Ishiguro, considerat un autor "cu o mare putere emoţională".
Premiul Nobel pentru Pace a fost atribuit, pe 6 octombrie, Campaniei Internaţionale pentru Abolirea Armelor Nucleare (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons, ICAN) "pentru munca depusă cu rolul de a atrage atenţia cu privire la consecinţele umanitare catastrofale ale folosirii armelor nucleare şi pentru eforturile extraordinare de a reuşi să obţină interzicerea acestor arme prin intermediul tratatatelor."
Primele Premii Nobel au fost decernate în anul 1901, la scurt timp după moartea creatorului lor, Alfred Nobel (1833-1896).
Recompensa financiară pentru fiecare categorie de premii Nobel din 2017 a fost de 9 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari), cu 1 milion de coroane mai mult decât la ediţia de anul trecut.
Decernarea Premiilor Nobel va avea loc, conform tradiţiei, în cadrul unui banchet ţinut la data de 10 decembrie, data încetării din viaţă a lui Alfred Nobel.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe