Şeful Tesla a argumentat în dosarul depus la o instanţă din Delaware că numărul de utilizatori cărora li se poate afişa publicitate pe platformă este cu mult sub cifrele firmei, conform AFP.
„Datele Twitter s-au destrămat încet, Twitter închizând cu frenezie porţile informaţiilor într-o încercare disperată de a împiedica părţile să îi descopere frauda”, se arată în cerere.
În propriul său dosar, Twitter a respins argumentul miliardarului, numindu-l „la fel de neverosimil şi contrar faptelor pe cât pare”.
„Potrivit lui Musk, el – miliardarul fondator al mai multor companii, sfătuit de bancheri şi avocaţi de pe Wall Street – a fost păcălit de Twitter să semneze un acord de fuziune de 44 de miliarde de dolari”, a declarat Twitter.
Elon Musk a contraatacat şi a dat în judecată Twitter, intensificându-şi lupta juridică împotriva companiei de socializare în legătură cu încercarea sa de a renunţa la achiziţia de 44 de miliarde de dolari.
Musk, cea mai bogată persoană din lume şi directorul general al Tesla, a declarat pe 8 iulie că renunţă la preluare şi a acuzat Twitter că a încălcat acordul prin prezentarea eronată a numărului de conturi false de pe platforma sa.
Twitter l-a dat în judecată câteva zile mai târziu, calificând afirmaţiile privind conturile false drept o diversiune şi spunând că Musk era obligat prin contractul de fuziune să încheie tranzacţia la 54,20 dolari pe acţiune.