Preşedintele BCE: Restul anului 2009, "mai puţin dificil" decât primul trimestru

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a estimat că restul anului 2009 va fi "mai puţin dificil" decât primul trimestru, din punct de vedere economic, şi că relansarea economiei va începe în cursul anului viitor.

Urmărește
16 afișări
Imaginea articolului Preşedintele BCE: Restul anului 2009, "mai puţin dificil" decât primul trimestru

Preşedintele BCE, Jean Claude-Trichet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Următoarele trimestre vor fi mai puţin dificile comparativ cu primul, cu toate că, pe ansamblu, acest an va fi dezamăgitor (din punct de vedere al evoluţiei economiei - n.r.). Anul 2009 va fi unul dificil, deoarece primul trimestru a fost foarte prost", a afirmat Trichet pe postul de televiziune France 2.

El anticipează că economia îşi va reveni în cursul anului 2010.

BCE a hotărât joi să coboare dobânda cheie la nivelul minim record de 1% şi a anunţat va cumpăra obligaţiuni emise de companii din zona euro şi va împrumuta băncile, pentru maxim 12 luni, în vederea susţinerii economiei din zona euro, printr-un program care poate ajunge la 60 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici