Preşedintele CEC Bank va propune reducerea interdicţiei de acces la credite pentru restanţierii de bună credinţă

Preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, vrea să propună reducerea perioadei de interdicţie, de patru ani, aplicată clienţilor cu restanţe introduşi în Biroul de Credit, dacă aceştia au motive obiective cauzate de criza financiară şi au colaborat cu instituţiile de credit la care au datorii.

Urmărește
411 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CEC Bank va propune reducerea interdicţiei de acces la credite pentru restanţierii de bună credinţă

Radu Gheţea (Imagine: Bogdan Maran / MediafaxFoto)

"Personal cred că cei care au dat dovadă de conştiinciozitate, au colaborat cu banca, ar trebui să poată beneficia de clemenţă", a spus Gheţea la un seminar privind retail bankingul.

El a precizat că încă nu a discutat cu ceilalţi bancheri, dar va propune o discuţie în cadrul Asociaţiei Române a Băncilor, unde Gheţea deţine poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Gheţea a ţinut să precizeze că se referă doar la clienţii pentru care s-ar dovedi că restanţele, chiar dacă s-au întins pe câteva luni, au fost cauzate exclusiv de criza financiară, care s-a manifestat în întreaga lume şi inclusiv în România.

Preşedintele CEC Bank a arătat că o decizie va fi luată după consultări şi cu Banca Naţională a României.

Potrivit statutului Biroului de Credit, stocarea datelor în sistem şi afişarea lor în Raportul de Credit se fac pe o perioadă de 4 ani de la data achitării ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizări transmise de către participant.

Participanţii în sistemul Biroului de Credit pot fi bănci, societăţi de credit de consum, societăţi de leasing şi societăţi de asigurări.

La data de 31 decembrie 2011 participanţi în Sistemul Biroului de Credit erau 36 de instituţii de credit (99,98% din piaţa de retail) şi 19 instituţii financiare nebancare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici