- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (29.08.2013, 14:52)
- Alina Novaceanu
Preşedintele Consiliului Concurenţei: Preţurile la construcţia de autostrăzi sunt mai mari în România decât în ţările vecine
Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat, joi că preţurile la construcţia de autostrăzi sunt mai mari în România decât în ţările vecine, întârzierile de termen sunt mai mari şi că sunt variaţii mari de preţuri la unele lucrări similare.
Urmărește
347 afișări
Bogdan Chiritoiu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
"Preţurile sunt mai mari la noi decât în ţările vecine, vedem întârzieri mai mari, în Europa sunt de nouă luni, la noi de peste 12 luni. Vedem multe acte adiţionale, contractul se reînoieşte sau se modifică din nou şi rezultă creşteri mari de preţ, care pot să ajungă la 30-40% la noi faţă de alte ţări din UE. De asemenea, vedem variaţii mai mari de preţuri la unele lucrări similare care au acelaşi standard de cost. Sunt constatate la autorităţi ca fiind în principiu lucrări comparabile şi totuşi sunt variaţii de preţuri de la simplu la dublu", a spus Chiriţoiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Întrebat dacă asocierea mai multor companii este o sursă de neregulă, Chiriţoiu a răspuns: "Noi credem că da, dar este legal ca mai multe companii să se asocieze ca să îndeplinească un contract şi legea spune că o companie nu are voie să participe decât la un singur consorţiu pentru o licitaţie".
El a adăugat că sunt situaţii în care pentru lucrări similare sunt licitaţii care se derulează în acelaşi timp. "De exemplu, când o lucrare mare, cum a fost cea a străzilor din Bucureşti, a fost împărţită pe loturi. Şi atunci formal avem şase licitaţii deodată la care o companie să fie într-un consorţiu la un lot la alt lot să fie în alt consorţiu, ceea ce facilitează eventualele înţelegeri între companii. Adică e mai uşor pentru ele să comunice şi ştiu ce face un sonsorţiu şi ce face alt consorţiu, să poată face înţelegeri de genul «lasă-mă pe mine pe lotul ăsta şi te las eu pe lotul celălalt»", a explicat Chiriţoiu.
El a mai arătat că instituţia a declanşat patru investigaţii legate de licitaţiile organizate de direcţiile regionale de drumuri din Craiova, Braşov şi Timişoara precum şi o investigaţie privind furnizarea de materiale de construcţii în regiunea Timişoara.
Citește pe alephnews.ro: Călătorești în SUA fără viză. Kavalec: „Aprobările pentru călătoriile fără viză vor fi procesate online, în mai puțin de 3 zile”
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
E stirea începutului de an! Monica Gabor a devenit mămică pentru a doua oară! Decizia luată de Mr. Pink
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe