- Home
- Economic
- SAN FRANCISCO, (09.10.2014, 12:11)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele executiv Google: Spionajul SUA riscă să provoace spargerea Internetului
Spionajul practicat pe Internet de către Statele Unite este o ameninţare gravă, care ar putea să conducă la "spargerea Internetului", a avertizat miercuri Eric Schmidt, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Google.
Urmărește
364 afișări
Preşedintele executiv Google: Spionajul SUA riscă să provoace spargerea Internetului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Impactul este grav şi se înrăutăţeşte", a apreciat el. "Rezultatul cel mai simplu este că vom ajunge să spargem Internetul", a avertizat el.
Schmidt a făcut această declaraţie în cursul unei dezbateri asupra consecinţelor în sectorul tehnologiei a spionării pe Internet întreprinse de către servicii americane de informaţii (NSA), un eveniment organizat de către preşedintele Comisiei pentru Finanţe din cadrul Senatului Ron Wyden.
Participanţii au relevat apariţia unor bariere comerciale deghizate, unele ţări cerând de-acum grupurilor cu activitate în domeniul Internetului să le găzduiască serviciile sau datele mai degrabă pe servere locale şi nu în Statele Unite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
"Ideea de a fi nevoiţi să instalăm centre de date şi datele-însele la nivel regional se opune în mod fundamental modului în care este structurat Internetul", a subliniat Colin Stretch, însărcinat cu Afaceri Juridice la Facebook.
Omologul său de la serviciul de stocare online Dropbox Ramsey Homsany a evidenţiat, la rândul său, dificultăţile pe care acest lucru le poate crea startup-urilor, care se află la baza faimei Silicon Valley.
"Imaginaţi-vă ce s-ar fi întâmplat dacă (fondatorii Google) Larry (Page) şi Serghei (Brin), în garajul lor, ar fi avut ca al doilea lucru pe lista cu lucruri de făcut să construiască un centru de date în Germania", a comentat el.
Participanţii la dezbatere au îndemnat leguitorii americani să facă curăţenie în practicile spionajului online, cu scopul de a recâştiga încrederea comunităţii internaţionale.
Până atunci, ei consideră că este necesar să atace ei-înşişi problema, consolidând securitatea şi protecţia serviciilor şi reţelelor lor.
"În lipsa unor legi mai bune, suntem obligaţi să investim în tehnologii mai bune", a notat Brad Smith, însărcinat cu Afaceri Juridice la Microsoft. "Dacă oamenii din Guvern sunt îngrijoraţi de criptare, este necesar să investească în legi mai bune", a îndemnat el.
Giganţii americani în domeniul tehnologiilor s-au plâns în numeroase rânduri de supravegherea Internetului de către Statele Unite, dezvăluită de către fostul consultant NSA Edward Snowden.
Mark Zuckerberg, unul dintre fondatorii Facebook, l-a sunat direct pe preşedintele Obama, în martie, pentru a i se plânge de "ameninţarea" reprezentată de această supraveghere.
John Chambers, CEO-ul producătorului de echipamente de telecomunicaţii american Cisco, i-a scris în mai preşedintelui, plângându-se de faptul că practicile agenţiilor de informaţii dăunează "capacităţii firmelor din domeniul tehnologiilor de a furniza produse la scară mondială".
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Summitul NETmundial condamnă spionajul pe Internet şi pledează pentru emanciparea webului
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe