Preşedintele Samsung Electronics a fost resuscitat şi operat în urma unei crize cardiace

Preşedintele Samsung Electronics, Lee Kun Hee, sub conducerea căruia compania a devenit cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a fost operat duminică în urma unei crize cardiace şi se află în stare stabilă, transmite Bloomberg.

Urmărește
490 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Samsung Electronics a fost resuscitat şi operat în urma unei crize cardiace

Preşedintele Samsung Electronics a fost resuscitat şi operat în urma unei crize cardiace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lee, în vârstă de 72 de ani, a suferit un infarct noaptea trecută, a fost resuscitat şi stabilizat la Soonchunhyang University Hospital, iar ulterior a fost operat în această dimineaţă la Samsung Medical Center.

De la preluarea conducerii companiei sud-coreene în 1987, Lee a transformat-o în cea mai mare companie de tehnologie din Asia şi în cel mai mare producător de smartphone-uri, televizoare şi cipuri la nivel mondial.

În 2012, Lee l-a numit pe fiul său, Lee Jae Yong, în funcţia de vicepreşedinte, iar pe fiica sa, Lee Boo Jin, preşedinte al companiei afiliate Hotel Shilla.

Numirea fiului său în postul de vicepreşedinte a fost un pas clar către asigurarea succesiunii la conducerea Samsung Electronics, a declarat Heo Pil Seok, director general al companiei Midas International Asset Management, în Seul.

Acţiunile Samsung Electronics au crescut de 137 de ori de când Lee a devenit preşedinte, în locul tatălui său Lee Byung Chull.

Lee este al treilea fiu al lui Lee Byung Chull, dar a fost preferat de tată pentru că ceilalţi doi fii nu erau interesaţi de afaceri, potrivit biografiei acestuia, "The Lee Kun Hee Story", publicată în 2010.

În 2005, Lee Kun Hee a fost inclus în topul celor mai influenţi 100 de oameni la nivel mondial, realizat de revista Time.

Averea sa este de 11 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Lee conduce şi Samsung Group, care are peste 70 de companii afiliate la nivel mondial, inclusiv compania producătoare de electronice.

De la preluarea conducerii Samsung Electronics de către Lee Kun Hee, în 1987, vânzările acesteia au atins anul trecut 228.700 miliarde de woni (223,24 miliarde dolari), fiind cea mai mare companie producătoare de electronice din lume, în funcţie de venituri.

În 2013, companiile din cadrul Samsung Group au generat vânzări de 333.900 miliarde woni (325 miliarde dolari), potrivit datelor Fair Trade Commission din Coreea de Sud, sumă echivalentă cu circa 23% din PIB-ul ţării.

Samsung Electronics a raportat pentru primul trimestru cele mai scăzute vânzări din ultimele cinci trimestre la divizia de telefoane, din cauza concurenţei produselor ieftine din China, dar şi a faptului că Apple s-a asociat cu China Mobile, pentru vânzarea iPhone.

Compania l-a înlocuit în această săptămână pe directorul de design al dispozitivelor mobile, pe fondul declinului vânzărilor şi al proceselor cu Apple pe tema drepturilor de proprietate intelectuală.

Vânzările Samsung Electronics au scăzut cu 9% în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar profitul net a urcat cu 5,9%, la 7.570 miliarde de woni (7,3 miliarde dolari). Veniturile diviziei de telefoane a Samsung, cea mai mare a grupului, au scăzut la 32.400 miliarde de won (32 miliarde dolari) în primele trei luni ale anului, cel mai redus nivel atins după ultimul trimestru din 2012.

Divizia de dispozitive mobile asigură 76% din profitul operaţional al Samsung.

Cota Samsung Electronics pe piaţa smartphone a scăzut pentru prima oară în ultimii cinci ani, iar acţiunile grupului au înregistrat de la începutul anului un declin de 1,6%.

Compania a lansat luna trecută la vânzare smartphone-ul Galaxy S5, cu funcţii care includ ecran de 5,1 inci, recunoaştere de amprentă, cameră de 16 megapixeli, senzor pentru ritmul cardiac şi carcasă rezistentă la apă.

Samsung anticipează că vânzările de aparate S5 le vor depăşi pe cele de S4. Grupul a livrat 63,5 milioane de Galaxy S4 până la sfârşitul lunii februarie, conform estimărilor analiştilor.

Potrivit Strategy Analitycs, cota Samsung pe piaţa globală de smartphone-uri a scăzut în primul trimestru la circa 31%, de la 32% în urmă cu un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici