Preţul aurului atinge nou record istoric: Peste 2.500 de dolari pentru o uncie pe pieţele internaţionale

Preţul aurului a atins un nou maxim istoric vineri, depăşind pragul de 2.500 de dolari pentru o uncie, echivalentul a 31,1 de grame, analiştii din piaţă anticipând reducerea dobânzilor de către Fed, scrie FT, citat de Ziarul Financiar.

Urmărește
211 afișări
Imaginea articolului Preţul aurului atinge nou record istoric: Peste 2.500 de dolari pentru o uncie pe pieţele internaţionale

Preţul aurului atinge nou record istoric: Peste 2.500 de dolari pentru o uncie pe pieţele internaţionale

Astfel, pe piaţa spot metalul preţios a înregistrat o creştere de 1,8% până la 2.500,99 de dolari, înainte de a se tempera uşor.

Întoarcerea investitorilor către active ce nu oferă dividende reprezintă un semn că reducerea dobânzilor în SUA este tot mai aproape. Dobânzile mari au atras investitorii către obligaţiuni, iar diminuarea acestora le face mai puţin atractive.

În acest timp, tensiunile din Orientul Mijlociu au contribuit la creşterea preţului aurului pe piaţa spot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici