- Home
- Economic
- (18.07.2022, 17:52)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţul benzinei creşte după ce Joe Biden nu reuşeşte să asigure creşterea producţiei petroliere din Arabia Saudită
Creşterea preţurilor se menţine şi după vizita preşedintelui american în Arabia Saudită. Şoferii s-au confruntat cu preţuri record la benzină şi motorină.
Urmărește
7742 afișări
Hepta
Preţul petrolului a crescut luni după ce preşedintele SUA, Joe Biden, a încheiat discuţiile din Orientul Mijlociu fără un acord privind creşterea ofertei.
Biden a sperat să obţină o promisiune din partea Arabiei Saudite de a-şi creşte producţia de petrol, ceea ce ar putea duce la reducerea problemei globale de aprovizionare.
Dar preţul ţiţeiului Brent a crescut luni cu 2,6%, până la 103,88 dolari după ce ministrul de externe al Arabiei Saudite, prinţul Faisal bin Farhan Al Saud, a înăbuşit speculaţiile cu privire la o creştere a producţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
El a spus că oficialii de la un summitul SUA-Arabia Saudită de sâmbătă nu au discutat despre petrol şi că naţiunile OPEC+ vor continua să evalueze condiţiile pieţei.
Naeem Aslam, analistul şef de piaţă la Avatrade, a declarat: Mesajul este că OPEC+ este cea care ia decizia de aprovizionare cu petrol, iar cartelul nu este nici pe departe interesat de ceea ce încearcă să obţină Biden.
„Opec+ va continua să controleze aprovizionarea cu petrol şi o singură ţară nu poate determina aprovizionarea cu petrol – cel puţin acesta este mesajul pe care comercianţii l-au transmis din vizita lui Biden în Arabia Saudită.
Creşterea preţului petrolului va menţine presiunea la pompe, unde şoferii s-au confruntat cu preţuri record la benzină şi motorină. Preţurile au urcat atât de sus încât guvernul a cerut Autorităţii pentru Concurenţă şi Pieţe să studieze piaţa, iar constatările sale iniţiale au ridicat îngrijorări cu privire la marjele realizate de rafinării.
Preocupările cu privire la potenţialul unei recesiuni globale i-au făcut pe investitori să fugă de pe pieţele de mărfuri.
De asemenea, comercianţii de energie urmăresc îndeaproape preţul gazului pe fondul unei crize de aprovizionare în Europa.
„Pare destul de îngrozitor pentru iarna viitoare”, a declarat Brian Gilvary, preşedintele executiv al Ineos, pentru Bloomberg Television.
„Dacă proiectul Nord Stream 1 nu se întoarce, este inevitabil. Cu siguranţă vom vedea raţionalizarea în Europa”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe