- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţul petrolului a atins recordul de 129,58 dolari pe baril
Preţul petrolului a atins, marţi, nivelul record de 129,58 dolari pe baril, ca urmare a cererii mari pentru produsele rafinate, precum motorina, dar şi a cotaţiei reduse a dolarului.
Preţul petrolului a atins recordul de 129,58 dolari pe baril (Imagine: Mediafax Foto)
La ora 15:29 GMT, petrolul destinat pieţei americane era cotat în creştere cu 2,03 dolari, la 129,08 dolari pe baril, după un maxim de 129,59 dolari pe baril atins în cursul tranzacţiilor.
Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a urcat cu 2,15 dolari, la 127,21 dolari pe baril.
Pe piaţă există un deficit de ofertă în cazul motorinei folosite la generatoarele producătoare de energie în regiuni precum China, Orientul Mijlociu, Africa de Sud şi America de Sud.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
În plus, dolarul a continuat să se deprecieze faţă de euro şi yen, în urma informaţiilor privind creşterea cu 0,2%, sub estimări, a preţurilor de producţie în Statele Unite, în luna aprilie.
Euro a urcat cu peste 0,8%, la 1,5678 dolari pe unitate., iar la ora 15:00 era cotat la 1,5636 dolari pe unitate.
Moneda americană a coborât la un minim de 103,47 yeni pe unitate, revenind ulterior la 103,84 yeni pe unitate.
Faţă de un coş de valute, dolarul a scăzut cu 0,8%, la 72,381 puncte, cel mai redus nivel din ultima lună.
Printre alţi factori care au alimentat aprecierea cotaţiei petrolului se numără temerile legate de întreruperea livrărilor din Nigeria şi Iran, precum şi comentariile OPEC privind probabilitatea redusă de a decide majorarea producţiei la reuniunea din septembrie a organizaţiei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO