Preţul petrolului a înregistrat cea mai mare scădere trimestrială după trimestrul doi din 2008

Preţurile petrolului au scăzut vineri din cauza unor noi temeri legate de tendinţele economice, iar ţiţeiul Brent se îndreaptă spre cel mai amplu declin trimestrial după cel înregistrat în trimestrul al doilea din 2008, când piaţa a fost afectată de criza financiară.

Urmărește
281 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului a înregistrat cea mai mare scădere trimestrială după trimestrul doi din 2008

Preţul petrolului a înregistrat cea mai mare scădere trimestrială după trimestrul doi din 2008 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Investitorii şi-au redus deţinerile de active considerate riscante, precum acţiunile şi mărfurile, în urma datelor privind scăderea activităţilor în industria prelucrătoare chineză, în septembrie, pentru a treia lună consecutiv, care s-au adăugat încertitudinilor legate de capacitatea liderilor europeni de a rezolva criza datoriilor suverane.

La nivelul trimestrului, piaţa petrolului a fost influenţată negativ de perspectivele economice întunecate şi de cererea redusă din Statele Unite.

Un alt factor care a determinat declinul cotaţiilor petrolului în această lună a fost perspectiva revenirii pe piaţă a exporturilor de petrol ale Libiei, care au fost întrerupte din cauza războiului civil.

Preţul petrolului Brent cu livrare în noiembrie, de referinţă la bursa din Londra, era, la ora 15:40 GMT, în scădere cu 62 de cenţi, la 103,33 dolari pe baril, după un minim al şedinţei de 101,78 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului destinat pieţei americane a coborât cu 1,14 dolari, la 81 dolari pe baril. În timpul şedinţei, preţul a atins 80,04 dolari pe baril.

Preţul petrolului Brent a scăzut cu 10% în această lună, acesta fiind cel mai amplu declin lunar după cel din mai 2010.

La nivel trimestrial, declinul este de 8%, cel mai mare după trimestrul al doilea al anului 2008.

Cotaţia petrolului destinat SUA a pierdut 8,8% în această lună, iar trimestrial 15,1%. Aceste scăderi sunt cele mai ample după mai 2010, respectiv trimestrul patru din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici