- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţul petrolului a scăzut marţi sub 135 de dolari pe baril
Preţul petrolului a scăzut marţi sub 135 de dolari pe baril, după recordul istoric de aproape 140 de dolari pe baril atins în cursul şedinţei de luni, în condiţiile în care traderii sunt prinşi între deprecierea dolarului şi anunţul Arabiei Saudite de a majora producţia.
Preţul petrolului a scăzut marţi sub 135 de dolari pe baril (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cotaţia ţiţeiului tranzacţionat la New York, destinat pieţei americane, a scăzut, marţi, până la ora 6:34 GMT, cu 44 de cenţi, la 134,17 dolari pe baril, după ce a închis sesiunea de luni în coborâre cu 25 de cenţi, ca urmare a eforturilor traderilor de a profita de preţul-record de 139,89 dolari pe baril, care a fost atins pe fondul scăderii dolarului şi închiderii unei platforme petroliere din Marea Nordului.
Preţul petrolului Brent, de referinţă la Bursa de la Londra, scăzuse cu 58 de cenţi, la 134,13 dolari pe baril, până la aceeaşi oră.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Cel mai important exportator de ţiţei la nivel global, Arabia Saudită, pare hotărât să crească producţia, în luna iulie, pentru a doua oară în acest an, într-o încercare de a descuraja speculaţiile din piaţă, dar analişti şi surse din industria de profil consideră că statul arab s-ar putea confrunta cu o lipsă de cumpărători.
Rafinăriile din Statele Unite ale Americii şi Asia au anunţat că este improbabil să achiziţioneze mai mult ţiţei saudit, dacă Regatul nu oferă un discount semnificativ.
Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, a declarat, la finele săptămânii trecute, că Arabia Saudită este pregătită să mărească exporturile de petrol la 9,7 milioane de barili pe zi în iulie, reprezentând o mărire a producţiei de 550.000 de barili pe zi, sau 6 puncte procentuale, faţă de nivelul din luna mai.
Dolarul american a consemnat un declin marţi faţă de moneda europeană şi yenul japonez, după informaţii apărute în presă privind declaraţiile unor oficiali ai Rezervei Federale, care sunt de părere că pieţele financiare au mers prea departe cu estimările de creştere a dobânzilor de referinţă în Statele Unite.
Piaţa urmăreşte şi situaţia livrărilor din Marea Nordului, unde grupul norvegian StatoilHydro a redus producţia cu 150.000 de barili pe zi, după un incendiu la platforma petrolieră Oseberg A.
Compania a anunţat că unitatea a început să producă din nou şi ar trebui să revină la capacitate maximă după finalizarea reparaţiilor, fără să specifice însă un termen.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO