- Home
- Economic
- WASHINGTOWN, (02.06.2023, 10:50)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţul petrolului creşte pe măsură ce Congresul aprobă legea privind plafonul datoriei SUA
Preţul petrolului a crescut vineri, pe fondul unui sentiment optimist după adoptarea la Washington a proiectului de lege privind plafonul de îndatorare al SUA, în timp ce pieţele au cântărit probabilitatea unor reduceri de producţie OPEC+ care să susţină preţurile în weekend, potrivit Reuters.
Urmărește
1143 afișări
Preţul petrolului creşte pe măsură ce Congresul aprobă legea privind plafonul datoriei SUA
Cotaţiile futures ale petrolului Brent au crescut cu 34 de cenţi, sau 0,46%, la 74,62 dolari pe baril, până la ora 0302 GMT, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 30 de cenţi, sau 0,43%, la 70,40 dolari, după două zile consecutive de pierderi.
Pieţele au fost liniştite de adoptarea de către Congres a unui proiect de lege care suspendă plafonul de îndatorare de 31,4 miliarde de dolari al guvernului american, precum şi de semnalele anterioare privind o potenţială pauză în majorarea ratelor de către Rezerva Federală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Surse: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
-
Rezultate parţiale după numărarea voturilor din aproape 70% dintre secţiile de votare. Ciolacu pe unu, Georgescu pe doi, Simion pe trei. Lasconi pe 4, dar aşteptă marile oraşe
-
Alegeri prezidenţiale. Noi rezultate EXIT-POLL. Ciolacu scade, Lasconi şi Georgescu cresc
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
Proiectul de lege a fost aprobat de Senat joi seară, ora SUA, evitându-se astfel o incapacitate de plată suverană calamitoasă care ar fi zguduit pieţele financiare mondiale.
Sentimentul pieţei a fost încurajat şi de datele de joi privind stocurile de ţiţei din SUA, furnizate de Energy Information Administration, care au indicat că importurile de ţiţei au crescut săptămâna trecută.
Atenţia investitorilor este acum concentrată asupra reuniunii din 4 iunie a Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol şi a aliaţilor, inclusiv Rusia, denumite colectiv OPEC+.
Miniştrii din principalele ţări producătoare de petrol vor decide dacă vor reduce în continuare producţia pentru a susţine veniturile guvernamentale.
Reducerile suplimentare ale producţiei OPEC+, după reducerea surprinzătoare de 1,16 milioane de barili pe zi în aprilie, ar fi un factor de creştere pentru preţurile ţiţeiului.
Semnalele cu privire la o astfel de reducere au fost variate, Reuters raportând şi analiştii de la bănci, inclusiv HSBC şi Goldman Sachs, indicând că noi reduceri ale producţiei sunt puţin probabile şi că blocul va adopta o abordare de tip „aşteptăm şi vedem”.
Alţi observatori de pe piaţă au arătat că datele slabe privind producţia din China şi SUA fac mai probabile reducerile OPEC+.
„Preţurile petrolului se stabilizează după ce o serie de date dezamăgitoare privind producţia mondială au susţinut argumentele pentru ca OPEC+ să ofere o nouă reducere a producţiei”, a declarat Edward Moya, analist senior de piaţă la OANDA.
În SUA, Institute for Supply Management (ISM) a anunţat joi că indicele PMI din industria prelucrătoare a scăzut luna trecută la 46,9, de la 47,1 în aprilie, a şaptea lună consecutivă în care PMI a rămas sub pragul de 50, indicând o contracţie a activităţii de producţie în cel mai mare consumator de petrol din lume.
Datele privind industria prelucrătoare din China au oferit o imagine mixtă, datele Caixin/S&P Global China Manufacturing PMI de joi, peste aşteptări, contrastând cu datele oficiale guvernamentale din ziua precedentă, care au raportat că activitatea fabricilor din luna mai s-a contractat la cel mai scăzut nivel din ultimele cinci luni.
Cu toate acestea, traderii „se gândesc că Rusia ar putea să nu se ţină neapărat de o poziţie fermă privind reducerile de producţie, mai ales că se luptă să se angajeze în privinţa cotaţiilor”, a adăugat Moya.
Citește pe alephnews.ro: EXIT POLL 21:00 Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 24,1%, Elena Lasconi 19,6%, Călin Georgescu 17,1% George Simion 13,8%
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e pe locul 2 acum
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe