- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţul petrolului creşte pe măsură ce oprirea conductei ruseşti iscă temeri legate de aprovizionare
Petrolul a crescut marţi cu peste 1 dolar pe baril, inversând declinul anterior, după ce Rusia a anunţat că exporturile de petrol către Europa prin partea sudică a oleoductului Drujba au fost suspendate de la începutul lunii august, ceea ce a reaprins temerile legate de aprovizionarea redusă.
Compaania rusă Transneft a declarat că Ucraina a suspendat fluxurile de petrol prin această porţiune a oleoductului deoarece sancţiunile occidentale au împiedicat efectuarea unei plăţi pentru taxele de tranzit.
"Ţiţeiul Brent a crescut cu 1,28 dolari, sau 1,3%, la 97,93 dolari pe baril, după ce anterior a scăzut până la 94,90 dolari. Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a câştigat 1,18 dolari, sau 1,3%, la 91,94 dolari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Evoluţia de la Drujba vine în condiţiile în care îngrijorările legate de aprovizionare se diminuaseră pe fondul creşterii îngrijorărilor legate de recesiune. Anterior, petrolul s-a aflat sub presiunea progreselor înregistrate în discuţiile pentru relansarea acordului nuclear iranian, care ar permite creşterea exporturilor de petrol iranian.
Tamas Varga, de la brokerul de petrol PVM, a declarat că oprirea conductei şi scepticismul general în jurul acordului nuclear iranian au provocat probabil această revenire. "Acestea fiind spuse, suspendarea ar trebui să aibă într-adevăr un impact pe termen scurt, în opinia mea", a spus el.
Petrolul a crescut la începutul anului, în condiţiile în care invazia Rusiei în Ucraina a sporit îngrijorările legate de aprovizionare, Brent-ul atingând 139 de dolari în martie, aproape de maximul istoric.
Vineri, Brent a scăzut până la 92,78 dolari, cel mai scăzut nivel din februarie.
Urmează runda de rapoarte săptămânale privind aprovizionarea cu petrol din SUA, mai întâi de la Institutul American de Petrol, la ora 2030 GMT. Analiştii se aşteaptă la o mică scădere de 400.000 de barili a stocurilor de ţiţei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului