- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (21.04.2017, 14:54)
- Anca Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţul petrolului este în scădere, vineri, pe fondul acordului OPEC de reducere a producţiei
Preţul petrolului este în scădere, vineri, fiind pe punctul de a ajunge la cea mai mare scădere săptămânală din ultima lună, pe fondul incertitudinilor legate de prelungirea acordului pentru reducerea producţiei de petrol al membrilor OPEC şi non-OPEC, relatează Reuters.
Urmărește
403 afișări
Preţul petrolului este în scădere, vineri, pe fondul acordului OPEC de reducere a producţiei (Imagine: Hepta)
Preţul petroului Brent a ajuns la 52,97 dolari, cu 12 cenţi mai puţin faţă de joi, urmând ca la finalul săptămânii să înregistreze o scădere de 5,4% - cea mai mare din 10 martie.
Membrii Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi statele care au aderat la iniţiativa de reducere a producţiei de petrol se întâlnesc pe 25 mai pentru a decide dacă prelungesc acordul privind reducerea producţiei sau dacă se întorc la practicile anterioare, scrie Bloomberg.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Din cele 21 de ţări care au fost de acord să limiteze producţia de petrol, doar zece au respectat, în martie, limita impusă, faţă de cinci, câte erau în februarie.
Din cele cinci membre OPEC care s-au aliniat, în martie, reducerii producţiei de petrol, patru au redus producţia cu mai mult decât era stabilit. Arabia Saudită a redus, din nou, producţia sub nivelul cerut, iar Angola a redus producţia aproape dublu faţă de ceea ce era stabilit prin acord.
Libia şi Nigeria, membre OPEC, nu fac parte din acordul de reducere a producţiei, iar Iran are permisiunea de a depăşi limita impusă.
Rusia a menţinut ideea potrivit căreia va reduce gradual producţia de petrol cu 300.000 de barili a producţiei zilnice. În martie, Rusia a redus cu doar 177.000 de barili producţia zilnică. Rusia intenţionează să reducă producţia până la cantitatea totală stabilită până la finalul lunii aprilie, potrivit ministrului Energiei de la Moscova, Alexander Novak.
Azerbaijan şi Mexic s-au alăturat în luna martie statelor Brunei şi Sudan, care au fost de acord să reducă producţia, în timp ce producţia de petrol din Kazakhstan a ajuns la un maxim-record.
Reducerile au permis producătorilor din Statele Unite să intre pe piaţă, iar echipamentele de foraj americane funcţionează la cel mai înalt nivel din ultimii doi ani, potrivit datelor furnizate de Baker Hughes Inc.
De asemenea, furnizorii din Europa, Africa şi Statele Unite şi-au făcut loc pe pieţele asiatice.
Împreună, statele încearcă reducerea cu aproape 1,8 milioane de barili a producţiei zilnice, majoritatea folosind nivelul de producţie din octombrie ca punct de start.
Citeşte şi: Proiect de ordin: Fiscul va transmite online actele de executare către instituţiile de credit
Citeşte şi: Guvernul alocă o nouă tranşă de 19 milioane de euro pentru programele destinate IMM-urilor
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:55
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
astăzi, 12:30
Cercetări pentru împiedicarea dreptului la vot, după ce o pacientă din spital nu a putut vota