Preţul petrolului face un pas înapoi

Preţul petrolului a făcut un pas înapoi miercuri, după ce în şedinţa precedentă a urcat la maximul ultimilor şapte ani, deoarece a devenit clar că primul val de sancţiuni americane şi europene impuse Rusiei pentru trimiterea de trupe în estul Ucrainei nu va perturba aprovizionarea cu petrol.

Urmărește
1039 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului face un pas înapoi

Preţul petrolului face un pas înapoi

Conform Reuters, potenţiala revenire pe piaţă a unei cantităţi mai mari de ţiţei iranian a ţinut, de asemenea, preţurile sub control.

Ţiţeiul Brent a se tranzacţiona la 97,14 dolari pe baril la 04:42 GMT, după ce marţi a urcat până la 99,50 dolari, cel mai ridicat nivel din septembrie 2014.

Contractele futures pentru ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) erau cotate la 92,21 dolari pe baril, după ce marţi au atins 96 de dolari.

"Aliaţii NATO reţin unele măsuri punitive ca monedă de schimb, ceea ce înseamnă, de asemenea, că uşa diplomaţiei este încă deschisă. Acordul nuclear cu Iranul rămâne o posibilitate", a declarat Vandana Hari, fondator al furnizorului de analize ale pieţei petroliere Vanda Insights. "Cei doi factori vor lăsa ţiţeiul în limite şi vor ţine Brent-ul sub 100 de dolari pentru moment", a adăugat Hari.

Preţurile au sărit marţi pe fondul îngrijorărilor că sancţiunile occidentale impuse Rusiei pentru trimiterea de trupe în două regiuni separatiste din estul Ucrainei ar putea afecta aprovizionarea cu energie, însă Statele Unite au precizat că nu va exista niciun impact asupra exporturilor de energie.

"Sancţiunile care sunt impuse astăzi, precum şi cele care ar putea fi impuse în viitorul apropiat, nu vizează şi nu vor viza fluxurile de petrol şi gaze", a declarat marţi seara târziu un înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA pentru reporteri. citiţi mai mult

Sancţiunile impuse marţi de Statele Unite, Uniunea Europeană, Marea Britanie, Australia, Canada şi Japonia s-au concentrat asupra băncilor şi elitelor ruseşti, în timp ce Germania a oprit un proiect major de gazoduct din Rusia, ca răspuns la una dintre cele mai grave crize de securitate din Europa din ultimele decenii.

O altă cauză care a diminuat preţurile a fost posibila revenire a peste 1 milion de barili pe zi de ţiţei din Iran, în condiţiile în care diplomaţii au declarat că Iranul şi puterile mondiale sunt pe punctul de a ajunge la un acord pentru a limita programul nuclear al Teheranului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici