- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţul petrolului, pe cale să încheie săptămâna în creştere, pe fondul îngrijorărilor legate de ofertă
Preţul petrolului a crescut vineri şi era pe cale să înregistreze o creştere săptămânală, susţinut de perspectiva unei pieţe restrânse din cauza creşterii consumului de benzină în Statele Unite în timpul verii, dar şi de posibilitatea unei interdicţii a UE asupra petrolului rusesc, scrie Reuters.
Petrolul Brent a crescut cu 58 de cenţi, sau 0,5%, la 117,98 dolari, şi era pe cale să înregistreze un câştig de aproximativ 5% în această săptămână.
Petrolul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 27 de cenţi, sau 0,2%, la 114,36 dolari pe baril. WTI este pregătit pentru un câştig săptămânal de aproximativ 1%.
"Preţul petrolului a urcat la cel mai ridicat nivel de la sfârşitul lunii martie, beneficiind de o nouă scădere a stocurilor de petrol din SUA", a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Stocurile de benzină din SUA au scăzut cu 482.000 de barili săptămâna trecută, ajungând la 219,7 milioane de barili, a anunţat miercuri Administraţia americană pentru Informaţii în domeniul Energiei. Începerea sezonului de vară în Statele Unite presupune, în mod normal, o creştere a consumului.
Ambele contracte de referinţă pentru ţiţei au fost susţinute şi de faptul că Comisia Europeană a continuat să caute sprijinul unanim al tuturor celor 27 de state membre ale UE pentru noile sancţiuni propuse împotriva Rusiei, Ungaria reprezentând un obstacol.
Un consilier de rang înalt al Ungariei a declarat că ţara are nevoie de 3-1/2 până la 4 ani pentru a renunţa la ţiţeiul rus şi a face investiţii uriaşe pentru a-şi ajusta economia.
Ungaria nu ar putea susţine embargoul petrolier propus de UE până când nu se va ajunge la un acord asupra tuturor aspectelor, a declarat consilierul.
Preţurile au câştigat aproximativ 50% până acum în acest an.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO