Preţul petrolului poate scădea la 10 dolari pe baril, pe măsură ce ţările rămân fără spaţiu de depozitare

  • Preţul unui baril de petrol ar putea ajunge la 10 dolari, anul acesta
  • La nivel mondial, 75% din capacitatea de depozitare a petrolului este deja atinsă
  • Restricţiile impuse de pandemia de COVID-19 duc la o scădere a cererii de petrol la nivel mondial
Urmărește
7339 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului poate scădea la 10 dolari pe baril, pe măsură ce ţările rămân fără spaţiu de depozitare

Preţul petrolului poate scădea la 10 dolari pe baril, pe măsură ce ţările rămân fără spaţiu de depozitare

Spaţiile de depozitare a petrolului la nivel mondial sunt pline în proporţie de 75% după ce Arabia Saudită a crescut producţia. De asemenea, cererea a scăzut simţitor pe fondul restricţiilor impuse pentru oprirea pandemiei de COVID-19, scrie The Guardian.

Nivelurile de stocare a petrolului în instalaţiile de depozitare din toată lumea a ajuns la aproximativ trei sferturi, după închiderea în ianuarie a principalelor rafinării din zonele industriale ale Chinei, ca urmare a izbucnirii focarului de COVID-19.

Experţii preconizează, însă, că industria petrolieră va continua să umple stocul cu petrol brut în săptămânile şi lunile următoare, deoarece pandemia va continua să determine o scădere a cererii de resurse naturale la nivel mondial.

Canada este la câteva zile distanţă de momentul în care va rămâne fără spaţiu de depozitare a petrolului de producţie internă, potrivit analiştilor de la compania de consultanţa energetică Rystad Energy, citaţi de The Guardian.

Restul lumii va ajunge în aceeaşi situaţie în maxim câteva luni.

O soluţie pentru această problemă ar putea fi depozitarea pe vasele petroliere aflate în largul mărilor şi oceanelor, dar pentru ca acest lucru să fie profitabil, ar trebui ca preţul petrolului să scadă în continuare.

Preţul global al petrolului a atins săptămâna trecută valoarea de 25 de dolari pe baril, faţă de 65 de dolari cât era la începutul anului.

Experţii spun că în acest an s-ar putea ajunge la 10 dolari pe baril, un preţ apropiat de cel din 1998, când a fost atins cel mai scăzut nivel din istorie.

Analiştii de la Rystad estimează că lumea are aproximativ 7,2 miliarde de barili de petrol brut în depozitare, dintre care 1,3 miliarde la bordul petrolierelor aflate pe mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici