Preţul petrolului s-a ieftinit abrupt, iar scăderea se va simţi la pompă

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pentru piaţa americană, a înregistrat cea mai mare scădere săptămânală din anul 2008, în timp ce preţul ţiţeiului Brent a atins cel mai scăzut nivel din ultimele 14 luni din cauza temerilor cu privire la încetinirea economiei globale.

Urmărește
2315 afișări
Imaginea articolului Preţul petrolului s-a ieftinit abrupt, iar scăderea se va simţi la pompă

Preţul petrolului s-a ieftinit abrupt, iar scăderea se va simţi la pompă

Conform Reuters, cotaţia barilului Brent a coborât cu 3,2% la 50,5 dolari ieri. Totodată, preţul petrolului american a închis cu 3,9% mai jos, la 44,7 dolari/baril. Evoluţia vine după ce coronavirusul s-a răspândit în tot mai multe ţări, investitorii din pieţele financiare fiind îngrijoraţi că virusul va duce la o recesiune globală.

Pe toată săptămâna, petrolul Brent s-a ieftinit cu aproape 14%, cel mai mare declin săptămânal din ianuarie 2016, în timp ce cotaţia sortimentului WTI a scăzut cu mai mult de 16%, cea mai mare scădere în doar cinci zile din decembrie 2008.

„OPEC+ va trebui să reducă mult mai mult producţia din moment ce preţurile rămân în cădere liberă”, spune Edward Moya, analist la compania OANDA din New York.

OPEC+, organizaţie alcătuită din OPEC şi alte câteva ţări aliate printre care şi Rusia, este aşteptată să se reunească la Viena pe 5 şi 6 martie. Surse din interiorul organizaţiei au precizat pentru Reuters că Arabia Saudită negociază o reducere a producţiei de 1 milion de barili/zi pentru trimestrul al doilea din acest an. Iniţial se vehicula o reducere de doar 600.000 de barili.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
petrol,
ieftiniri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici