- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţul petrolului scade, datele slabe din industrie stârnesc îngrijorări legate de cerere
Preţul petrolului a scăzut marţi, antrenat de perspectiva sumbră asupra cererii de combustibil a investitorilor, datele indicând o încetinire a producţiei la nivel mondial, chiar în momentul în care marii producători de ţiţei se întâlnesc pentru a stabili dacă vor creşte oferta, scrie Reuters.
Preţul petrolului a scăzut marţi, antrenat de perspectiva sumbră asupra cererii de combustibil a investitorilor, datele indicând o încetinire a producţiei la nivel mondial, chiar în momentul în care marii producători de ţiţei se întâlnesc pentru a stabili dacă vor creşte oferta, scrie Reuters.
Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 77 de cenţi, sau 0,8%, la 99,26 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru petrolul WTI au scăzut cu 67 de cenţi, sau 0,7%, la 93,22 dolari pe baril.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Scăderea a avut loc după ce luni, contractele futures pe Brent s-au prăbuşit la un minim al sesiunii de 99,09 dolari pe baril, cel mai redus nivel din 15 iulie. Referinţa americană a ţiţeiului a coborât până la 92,42 dolari pe baril, cel mai slab nivel din 14 iulie.
"Preţul petrolului s-a prăbuşit după ce o multitudine de date privind activitatea din fabrici au sugerat că lumea se îndreaptă spre o contracţie economică globală gigantică şi pe fondul aşteptărilor privind o producţie mai mare de petrol după un sezon de câştiguri foarte bun pentru companiile petroliere", a declarat Edward Moya, analist senior de piaţă la OANDA, într-o notă.
Îngrijorările legate de recesiune au fost accentuate luni, deoarece sondajele din Statele Unite, Europa şi Asia au arătat că fabricile s-au luptat pentru un impuls în iulie. Cererea globală în scădere şi restricţiile stricte ale Chinei COVID-19 au încetinit producţia.
Scăderile de preţ au loc, de asemenea, în condiţiile în care participanţii la piaţă aşteaptă rezultatul unei reuniuni de miercuri între Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, inclusiv Rusia, cunoscuţi împreună sub numele de OPEC+, pentru a decide asupra producţiei din septembrie.
Două dintre cele opt surse OPEC+ dintr-un sondaj Reuters au declarat că o creştere modestă pentru luna septembrie va fi discutată la reuniunea din 3 august. Restul au spus că producţia va fi probabil menţinută constantă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36