- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (23.03.2019, 11:13)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţul scump al campaniei Brexit: Ieşirea Marii Britanii din UE costă un miliard de dolari pe săptămână
Brexit a fost amânată şi în cel din urmă Marea Britanie ar putea renunţa la ideea părăsirii UE, dar răul a fost făcut iar economia a suferit deja mari daune, printre care slăbirea drastică a lirei, reducerea activităţii economice şi o scădere a investiţiilor, comentează BBC.
Urmărește
2216 afișări
Impactul usturător al Brexit: Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană costă 1 miliard de dolari pe săptămână
Economia este acum cu 2% mai mică decât ar fi fost dacă Marea Britanie ar fi ales să rămână în blocul comunitar, potrivit Băncii Angliei. Producţia economică pierdută de la referendum este de aproximativ 800 de milioane de lire sterline (1 miliarde de dolari) pe săptămână sau de 4,7 milioane de lire sterline (6 milioane de dolari) pe oră.
Consecinţele economice s-au acumulat, în ciuda faptului că nu au existat încă schimbări structurale în relaţiile comerciale cu naţiunile din UE sau cu restul lumii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
O nouă industrie prinde contur: Cum ar putea ajunge România un hub regional pentru esports
-
Criză politică în Austria. Karl Nehammer îşi dă demisia în urma eşecului formării unei coaliţii
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Muniţie proaspătă pentru strategiile expansioniste ale Guvernului Netanyahu în Orientul Mijlociu
Marea Britanie a continuat să vândă bunuri şi servicii în Uniunea Europeană, cel mai mare partener comercial al său, în timp ce politicienii au lucrat la negocierea despărţiriii. Pentru companiile din Regatul Unit a fost uşor să angajeze lucrători din UE şi să păstreze lanţuri de aprovizionare transfrontaliere.
Cu toate acestea, nu a existat nu a fost clar care vor fi termenii schimburilor comerciale timp de aproape trei ani, ceea ce a făcut dificil pentru companii să facă planuri pentru viitor. Investiţii au fost întârziate sau anulate, iar multe companii au fost obligate să cheltuie milioane pentru a se pregăti pentru un Brexit fără acord.
Există încă riscul ca ţara să părăsească Uniunea Europeană fără o înţelegere tranzitorie asupra comerţului. Banca Angliei a declarat că scaderea din acest scenariu ar fi mai gravă decât criza financiară din 2008.
Regatul Unit a reprezentat economia G7 cu cea mai rapidă creştere în momentul în care alegătorii au votat, în 2016. Acţiunile Băncii Angliei au ajutat economia Marii Britanii să evite recesiunea pe care au prezis-o unii în urma decizie, iar şomajul rămâne scăzut .
Dar ţara a căzut încă în partea de jos a clasamentului G7. Creşterea economică a scăzut de la un ritm anual de aproximativ 2% la mai puţin de 1% acum.
Investiţiile companiilor britanice s-au blocat după referendum şi apoi au scăzut cu 3,7% în 2018. Între timp, restul de ţări din G7 au înregistrat o creştere a investiţiilor de aproximativ 6% pe an.
Şi încrederea în afaceri în Marea Britanie a scăzut la cel mai scăzut nivel din aproape un deceniu.
Multe bănci au deschis noi birouri în Germania, Franţa, Irlanda şi alte ţări din UE pentru a-şi proteja afacerile, după Brexit. Companiile de servicii financiare trebuie, de asemenea, să transfere active importante pentru a satisface autorităţile de reglementare din UE. Active în valoare de cel puţin 1.000 de miliarde de lire sterline (1.300 de miliarde de dolari) părăsesc ţara, potrivit EY.
Companiile de producţie, care au nevoie de funcţionarea perfectă a lanţurilor de aprovizionare, au făcut, de asemenea, schimbări. Nissan a renunţat la planurile de construire a unui nou model în Regatul Unit, invocând incertitudinea faţă de Brexit. Grupul german de inginerie Schaeffler închide două din cele trei fabrici din Marea Britanie din acelaşi motiv.
Liderii UE au acordat miercuri Regatului Unit o scurtă amânare a Brexitului, dar ţara ar putea încă să se prăbuşească, în funcţie de votul parlamentarilor.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: UE nu va interzice echipamentele Huawei, în pofida apelurilor din SUA. Comisia Europeană solicită monitorizarea riscurilor 5G
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. La întâlnirea oficială a liderilor europeni cu liderii sirieni din Damasc, noul lider al Siriei, Ahmed al-Sharaa, a refuzat să dea mâna cu Annalena Baerbock, ministrul german de Externe
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată vila de 1 milion de euro în care locuiesc Ștefan Bănică Jr. și Lavinia Pîrva. Casa este construită pe 4 nivele
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe