- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţurile alimentelor se vor dubla în următorii 20 de ani
Preţul alimentelor de bază se va dubla în 20 de ani, dacă liderii la nivel mondial nu acţionează în vederea reformării sistemului alimentar global, avertizează confederaţia internaţională Oxfam, relatează BBC News Online.
Preţurile alimentelor se vor dubla în următorii 20 de ani (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
Până în 2030, costul mediu al culturilor-cheie va creşte cu un procent cuprins între 120 şi 180 la sută, estimează Oxfam. Jumătate din această creştere va fi reprezentată de modificările climatice, apreciază această organizaţie de caritate în raportul său, "Growing a Better Future". Acesta cere liderilor lumii să amelioreze reglementarea pieţelor alimentare şi să investească într-un fond pentru încălzirea globală.
"Sistemul alimentar trebuie să fie revizuit, dacă dorim să găsim o soluţie la presiunea provocărilor ridicate de modificările climatice, creşterea vertiginoasă a preţurilor şi potenţialul redus al terenurilor, apei şi energiei", a declarat Barbara Stocking, directorul executiv al Oxfam.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Organizaţia prezintă, în raport, patru "zone de insecuritate alimentară", care fac, deja, eforturi pentru hrănirea cetăţenilor săi. În Guatemala, 865.000 de persoane riscă insecuritatea alimentară, din cauza lipsei investiţiilor statului în ferme mici, în India, oamenii cheltuiesc de două ori mai mult pentru hrană decât cheltuiesc britanicii, iar în Azerbaidjan, anul trecut, producţia de grâu a scăzut cu 33 la sută din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. De asemenea, în estul Africii, opt milioane de persoane se confruntă cu lipsa hranei, din cauza secetei, femeile şi copiii suferind cel mai mult.
"Ne îndreptăm spre o criză care poate fi evitată", a subliniat Stocking. "Una din şapte persoane suferă de foame, zilnic, în pofida faptului că lumea este capabilă să hrănească pe fiecare", a adăugat ea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO