- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (07.06.2022, 11:42)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţurile apartamentelor au crescut în luna mai pe fondul unei importante creşteri a cererii
Preţurile apartamentelor au consemnat un uşor avans în luna mai, în contextul în care cererea pentru locuinţe a crescut cu 13%. Preţul locuinţelor în Cluj-Napoca a ajuns la o medie de 2.465 de euro pe metru pătrat util.
Urmărește
828 afișări
Pe parcursul lunii mai, datele generate de Imobiliare.ro relevă o tendinţă de creştere a interesului pentru achiziţia de proprietăţi rezidenţiale în marile oraşe, comparativ cu perioada martie-aprilie.
„În ultimele 30 de zile, cererea atât pe segmentul chiriilor cât şi al vânzărilor a înregistrat un avans important faţă de luna anterioară, la nivel naţional. În ceea ce priveşte achiziţia, avem un avans al cererii de 13%, în vreme ce interesul pe chirii a crescut cu 30%. Oraşele unde cererea a crescut cel mai mult sunt Constanţa, Sibiu, Oradea, Timişoara şi Braşov”, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
În acelaşi timp, aşteptările vânzătorilor de apartamente s-au majorat. Toate centrele regionale analizate s-au înscris pe o traiectorie pozitivă la acest capitol, creşteri având loc atât pe segmentul rezidenţial vechi, cât şi pe cel nou. Excepţia de la regulă este reprezentată de segmentul vechi din Iaşi.
În Bucureşti, suma medie solicitată pentru un apartament a ajuns la 1.747 de euro pe metru pătrat util, în condiţiile unui avans de 3,3% faţă de aprilie (când aceasta se situa la 1.692 de euro pe metru pătrat). Cele două segmente ale pieţei rezidenţiale au avut o evoluţie pozitivă: locuinţele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,7% în decurs de 30 de zile (de la 1.602 la 1.613 de euro pe metru pătrat), în timp ce unităţile locative nou-construite au consemnat un avans substanţial, de 5,1% mai exact (de la 1.833 la 1.926 de euro pe metru pătrat).
În Braşov, Indicele Imobiliare.ro a consemnat, per ansamblu, o creştere de ,5% a preţurilor apartamentelor, de la 1.560 de euro pe metru pătrat util, la .614 de euro pe metru pătrat la sfârşitul lui mai. Locuinţele din blocurile vechi au avut parte de o evoluţie pozitivă: este vorba de un avans de 2,2%, de la
1.471 la 1.504 de euro pe metru pătrat. Locuinţele noi au înregistrat o creştere semnificativă de 5,1%, de la 1.643 la 1.726 de euro pe metru pătrat.
În Cluj-Napoca preţurile apartamentelor s-au majorat cu 2,2% luna trecută, ajungând la o medie de 2.465 de euro pe metru pătrat util – faţă de 2.411 de euro pe metru pătrat la finele lunii trecute. O locuinţă dintr-un bloc vechi a ajuns să coste 2.364 de euro pe metru pătrat, în condiţiile unui avans lunar de 2,3% (de la 2.310 de euro pe metru pătrat). Pe segmentul apartamentelor noi, pe de altă parte, a avut loc o creştere de 2%, de la 2.478 la 2.528 de euro pe metru pătrat.
Şi Constanţa a fost caracterizată de o relativă stabilitate a preţurilor în luna mai: suma medie solicitată aici de către proprietari şi dezvoltatori rezidenţiali s-a majorat cu doar 0,6%, de la 1.475 la 1.484 de euro pe metru pătrat util. Valoarea de listare pentru apartamentele vechi a crescut într-un ritm uşor faţă de luna precedentă, respectiv de la 1.448 de euro la 1.454 euro pe metru pătrat, în vreme ce locuinţele din cadrul noilor ansambluri rezidenţiale au resimţit o creştere de 0,8%, ajungând la preţul mediu de 1.529 de euro pe metru pătrat.
În Iaşi Indicele Imobiliare.ro a înregistrat, per ansamblu, un avans al preţurilor de 3% în luna mai, de la 1.274 la 1.312 de euro pe metru pătrat util. Cele două segmente de piaţă supuse analizei au avut, însă, o evoluţie diferită: locuinţele din blocurile vechi au consemnat un declin uşor, de 0,6% mai exact (de la 1.289 la 1.281 de euro pe metru pătrat), în vreme ce pe segmentul rezidenţial nou a avut loc un avans de 5,6% (de la 1.264 la 1.335 de euro pe metru pătrat).
Preţurile apartamentelor din Timişoara au crescut într-un ritm uşor, anume cu 0,6%, luna trecută, de la o medie de 1.443 de euro pe metru pătrat, la 1.451 de euro pe metru pătrat. Pe cele două segmente majore de piaţă au fost consemnate evoluţii similare: locuinţele vechi s-au majorat cu 0,4%, ajungând la preţul mediu de 1.433 de euro pe metru pătrat, în vreme ce unităţile locative nou-construite au înregistrat o creştere de 0,5%, de la 1.483 la 1.490 de euro pe metru pătrat.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe