Deşi la nivel de sector s-au înregistrat schimbări moderate de preţ, la nivel de Bucureşti, atât pentru segmentul apartamentelor noi, cât şi pentru cel al apartamentelor vechi, preţul mediu are aceeaşi valoare cu cea a lunii martie, se arată în cel mai recent indice privind evoluţia preţurilor locuinţelor din Capitală realizat de Colliers.
În luna martie, preţul apartamentelor vechi din Bucureşti au scăzut, în medie, cu 15%, comparativ cu februarie, în timp ce preţurile locuinţelor noi au stagnat.
"Sectoarele Capitalei s-au comportat diferit în aprilie, cu oscilaţii între – 1% şi + 7%. Sectorul 1 a înregistrat cea mai mare creştere, ajungând până la 1.582 euro/mp. Sectorul 2 şi sectorul 3 au cunoscut fiecare o apreciere a preţurilor cu 3%. În acelaşi timp, preţurile apartamentelor situate în sectoarele 4 şi 6 s-au depreciat uşor, cu câte 1%", apreciază analiştii Colliers.
Comparativ cu nivelul de acum şase luni, toate sectoarele au suferit scăderi de preţuri, cu marje între -16% şi -40%.
"Totuşi, creşterea resimţită de câteva dintre zonele Bucureştiului poate indica depăşirea unui punct de minim, ceea ce înseamnă că ne putem aştepta ca în lunile următoare să vedem o tendinţă de stabilizare a preţurilor", susţin sursele citate.
Potrivit Colliers, în aprilie, preţul mediu al apartamentelor noi s-a menţinut la 1.784 euro pe metru pătrat, în timp ce pe segmentul vechi media este de 1.138 euro pe metru pătrat.
Cele mai ieftine apartamente sunt în sectorul 6 unde preţul mediu este de 936 euro/mp, acesta fiind urmat de sectorul 2 cu 1.044 euro/mp şi sectorul 3 cu 1.091 euro/mp.
În sectorul 1 se vând cel mai scump apartamentele vechi, preţul mediu fiind de 1.582 euro/mp. În sectorul patru, preţul mediu este de 1.215 euro/mp, iar în cinci 1.227 euro/mp.
Preţul este calculat pe suprafaţa construită a apartamentului plus aria teraselor, iar valorile includ TVA.