- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.10.2012, 14:47)
- Cristina Cuncea ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preţurile terenurilor au stagnat în ultimii doi ani. Care este principalul factor care limitează tranzacţiile
Preţurile terenurilor au stagnat în ultimii doi ani, însă principalul factor care limitează activitatea de tranzacţionare pe acest segment nu este preţul, ci instabilitatea politică şi economică şi evoluţia cursului de schimb, potrivit The Advisers/Knight Frank.
Urmărește
476 afișări
Preţurile terenurilor au stagnat în ultimii doi ani. Care este principalul factor care limitează tranzacţiile (Imagine: Shutterstock)
"Principalul factor care limitează activitatea de tranzacţionare nu-l reprezintă preţul, ci precauţia potenţialilor cumpărători. O serie de tranzacţii au fost amânate din cauza îngrijorărilor legate de instabilitatea politică şi economică, evoluţia slabă a leului faţă de euro, dar şi din cazua limitărilor legate de PUZ. O cerinţă comună, care ameninţă finalizarea de tranzacţii este existenţa autorizaţiilor de construcţie şi a PUZ-ului, în condiţiile în care multe companii cumpără terenuri pentru a începe construcţia imediat, nu să aştepte îmbunătăţirea pieţei", se arată în cel mai recent raport al companiei de consultanţă imobiliară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
-
Un comandant ucrainean, acuzat că a dezvăluit secrete militare ruşilor
-
Sorin Grindeanu anunţă că se va circula de săptămâna viitoare pe încă 32 de kilometri din Autostrada Moldovei
-
Armata israeliană susţine că a ucis un comandant al organizaţiei Jihadul Islamic Palestinian
Retailerii au fost cei mai activi cumpărători de terenuri şi în acest an, alături de dezvoltatorii de birouri şi de companiile din sectorul serviciilor de sănătate.
În acelaşi timp, cererea din partea investitorilor speculativi a continuat să scadă, ceea ce arată că piaţa s-a maturizat. În afara Bucureştiului, retailerii au generat o uşoară creştere a cererii pentru terenurile din interiorul oraşelor. Cererea vizează în special terenurile cu acces bun la principalele drumuri, cu suprafeţe care pornesc de la 5.000 de metri pătraţi şi pot ajunge la 40.000 de metri pătraţi, în oraşe precum Galaţi, Timişoara, Cluj Napoca, Constanţa, Ploieşti şi Iaşi.
Una dintre cele mai importante tranzacţii din Bucureşti a fost preluarea fabricii Vulcan, de 7,7 hectare, de către Benevo Capital pentru un preţ estimat la 23 milioane de euro. De asemenea, în acest an Auchan a cumpărat platforma Tractorul din Braşov pentru 25-30 milioane de euro.
"Cererea este îndreptată spre loturi mici amplasate foarte bine. De aceea, terenurile de 500-600 de metri pătraţi în zone foarte bune din Bucureşti au atras investitorii, fiind vândute primele în acest an. Aceste terenuri au autorizaţii de construcţii, iar preţurile de tranzacţionare au fost de 1.500-2.000 de euro/mp", se menţionează în raport.
În prezent preţurile la care sunt scoase la vânzate terenurile în Bucureşti variază de la 400-500 de euro/mp în zonele Timpuri Noi, Lujerului şi Bucureştii Noi la 500-600 în Progresului şi la 900-1.100 euro în zona Barbu Văcărescu/Calea Floreasca.
Citește pe alephnews.ro: Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Hamas se declară „pregătiți de încetarea focului”, dar acuză Israel că nu oferă „nicio propunere serioasă”
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe