- Home
- Economic
- (12.04.2017, 11:16)
- Mona Scarisoreanu
Prima întrunire a Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială
Comitetulul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială s-au întâlnit pentru prima data pe 11 aprilie, pentru a stabili priorităţi de natură organizatorică. Misiunea CNSM este de a asigura coordonarea în domeniul supravegherii macroprudenţiale a sistemului financiar naţional, prin stabilirea politicii macroprudenţiale şi a instrumentelor adecvate pentru punerea în aplicare a acesteia.
Urmărește
116 afișări
Prima întrunire a Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială
În cadrul primei şedinţe a a Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM), care a avut loc pe 11 aprilie, s-au stabilit priorităţile de natură organizatorică pentru perioada următoare, printre care: elaborarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al CNSM, elaborarea cadrului de reglementare în aplicarea legii, crearea website-ului CNSM. Următoarea întrunire a CNSM va avea loc în luna iunie 2017.
CNSM a fost înfiinţat în baza Legii nr.12/2017 privind supravegherea macroprudenţială a sistemului financiar naţional (publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr.192 din 17.03.2017), ca structură de cooperare interinstituţională, fără personalitate juridică, din care fac parte reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României, ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi ai Guvernului. Misiunea CNSM este de a asigura coordonarea în domeniul supravegherii macroprudenţiale a sistemului financiar naţional, prin stabilirea politicii macroprudenţiale şi a instrumentelor adecvate pentru punerea în aplicare a acesteia, se anunţă într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.
Constituirea Comitetului asigură implementarea Recomandării Comitetului European pentru Risc Sistemic nr.3/2011 privind mandatul macroprudenţial al autorităţilor naţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Operaţionalizarea CNSM a fost asigurată prin stabilirea componenţei Consiliului general, după cum urmează: Mugur Isărescu, Guvernator al Băncii Naţionale a României - Preşedintele CNSM , Florin Georgescu, Prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României, Liviu Voinea, Viceguvernator al Băncii Naţionale a României, coordonator al activităţii de stabilitate financiară, Mişu Negriţoiu, Preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu, Prim-vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Ion Giurescu, Vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, Sectorul Sistemului de Pensii Private, Viorel Ştefan, ministru, Ministerul Finanţelor Publice, Attila György, Secretar de stat responsabil cu coordonarea promovării cadrului legal aferent pieţelor financiare, Ministerul Finanţelor Publice, Enache Jiru, secretar de stat responsabil cu coordonarea managementului trezoreriei şi datoriei publice, Ministerul Finanţelor Publice.
De asemenea, Petre Tulin, directorul general al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare participă la şedinţele Consiliului general, fără drept de vot.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump