- Home
- Economic
- (25.06.2024, 15:00)
- Daniel Contescu
Prima mare companie care renunţă la inteligenţa artificială: una din 5 comenzi au fost greşite
- McDonald's îşi ia rămas bun de la inteligenţa artificială.
- De vină sunt prea multele comenzi greşite: de la bacon pe îngheţată la sute de nuggets nesolicitate.
- Compania din Chicago a anunţat că până în iulie va suspenda testarea tehnologiei IBM, proces care a început în 2021.
Urmărește
5201 afișări
Prima mare companie care renunţă la inteligenţa artificială: una din 5 comenzi au fost greşite
McDonald's renunţă la inteligenţa artificială: sistemul conceput pentru a colecta comenzi şi instalat în mii de restaurante drive-through a făcut probleme în colectarea comenzilor automate.
Ce este Automated Order Taker
Automated Order Taker, numele dat inteligenţei artificiale McDonald's, este un experiment care a făcut primii paşi în 2021 şi care s-a dovedit a avea multe lacune în a înţelege ceea ce cereau clienţii.
Sarcina lui era să asculte comanda şi să o comunice echipei, care va avea grijă – în obişnuita viteză a fast-food-urilor – să o pregătească. Dar, între cerere şi livrare s-au întâmplat prea multe neînţelegeri, de-a lungul timpului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Donald Trump a graţiat 1.500 de inculpaţi după asaltul Capitoliului din 2021
-
SUA ies din Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi din Acordul climatic de la Paris
-
Sondaj Avangarde: Care este intenţia de vot a românilor în 2025 şi în ce candidaţi au încredere pentru prezidenţiale?
Datele analiştilor: o comandă din cinci este greşită
Potrivit cifrelor furnizate de Peter Saleh, un analist intervievat de postul american CNBC, acurateţea inteligenţei artificiale McDonald’s este de puţin peste 80%.
Deci, o comandă din cinci a fost greşită.
Ordinele bizare de preluare automată a comenzilor
Preluarea automată a comenzilor a dat naştere la unele combinaţii culinare îndrăzneţe, în fapt neînţelegeri greu de gestionat, după cum au raportat mai mulţi utilizatori pe reţelele de socializare: topping de bacon pe o îngheţată, zeci de pahare de ceai cu gheaţă în loc de doar unul şi diverse livrări nesolicitate de sute de „nuggets”, aripioarele de pui caracteristice lanţului de fast-food.
În alte cazuri au fost cei care nu au reuşit să completeze şi să trimită comenzile.
Procesul a început în 2021
Mason Smoot, Chief Restaurant Officer al McDonald's SUA, a fost obligat să anunţe: „După o analiză atentă, McDonald's a decis să pună capăt parteneriatului nostru actual cu IBM pentru AOT, iar tehnologia va fi dezactivată în toate restaurantele în care o testează din 26 iulie 2024”.
Sistemul a fost dezvoltat în parteneriat cu IBM, una dintre principalele multinaţionale IT. Experimentarea a început în 2021 şi a implicat doar o mică parte din cele 13.000 de magazine McDonald's din State.
Potrivit CNBC, la baza problemei de comunicare dintre clienţi şi software se află dificultatea acestuia de a înţelege dialectele şi accentele.
Ce au făcut concurenţii
Între timp, concurenţii lanţului de fast-food au adoptat soluţii similare cu mai mult succes: Wendy's se bazează pe Google Cloud pentru comenzile la ghişeele drive-through, cu succes în 86% din cazuri.
Sandvişurile Carl's Jr. şi burrito-urile Taco John se bazează pe Presto, cu o rată de comandă de succes de până la 90%. David Henkes, un expert în industrie citat de Wired, a subliniat că „inteligenta artificială va face în mod clar parte din automatizarea şi eficienţa restaurantelor, dar tehnologia este încă la început.
Experienţa şi angajamentul McDonald’s faţă de AI arată potenţialele beneficii, dar şi limitările tehnologiei la momentul actual”.
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
E știrea începutului de an! Gabi Bădălău s-a combinat cu Ema Uta! S-au ”izolat” 4 zile într-un apartament din Floreasca
CANCAN.RO
David Popovici și-a cumpărat vilă pe malul unui lac, într-o locație EXCLUSIVISTĂ, și s-a mutat cu iubita lui. Cât costă imobilul
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe