Primele două locomotive produse de Softronic, în probe

  • Încep probele pentru primele două locomotive produse de compania Softronic la Craiova, anunţă premierul Marcel Ciolacu.
  • „Domnul Ciolacu a dat prima cheie”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.
Urmărește
9872 afișări
Imaginea articolului Primele două locomotive produse de Softronic, în probe

Sursa foto: Facebook

Joi, 29 august, vor începe probele finale pe ruta Buftea, pentru primele două locomotive produse de compania Softronic.

Contractul este pentru 12 locomotive, iar valoarea acestuia ajunge la aproximativ 300 de milioane euro.

Softronic, din Craiova, este singura fabrică de rame şi locomotive electrice din Europa de Est, controlată de patru antreprenori români, care a atins în anul 2022 afaceri de 231 de milioane de lei.

Aceasta a produs 12 locomotive pentru export şi operatorii privaţi locali.

„Comenzile vin din Ungaria, Suedia, Bulgaria şi de la transportatorii privaţi feroviari de pe piaţa locală. Companiile de stat de la noi nu fac licitaţii pentru locomotive, urmează doar o licitaţie pentru modernizare. În fiecare an, noi încercăm să creştem producţia cu o locomotivă“, declara, anul trecut, pentru ZF, Radu Zlatian, directorul de dezvoltare al companiei.

„Domnul Marcel Ciolacu a dat prima cheie la prima locomotivă care iese din Craiova pentru CFR. De câte ori producem ceva la Craiova suntem mândri. Aşa ne simtim de mândri şi astăzi, iată, este gata prima locomotivă care să intre în probe şi cea care nu a intrat în probe, dar urmează şi ea”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici