- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primele subscrise de membri UNSAR au scăzut cu 12,75% în primul trimestru, la 1,7 miliarde lei
Primele subscrise de societăţile membre UNSAR pentru asigurări generale şi de viaţă au însumat 1,7 miliarde lei în primul trimestru, cu 12,75% mai mici faţă de nivelul din ianuarie-martie 2010, în principal ca urmare a scăderilor înregistrate la poliţele auto.
Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) are în prezent 23 de membri şi generează peste 80% din volumul de prime brute subscrise de întreaga piaţă locală de asigurări.
Defalcat, subscrierile pe segmentul asigurărilor generale au scăzut cu 16% în primul trimestru, la 1,4 miliarde de lei, în timp ce pe segmentul asigurărilor de viaţă au crescut cu 4,96%, la 373,4 milioane lei.
Potrivit unui comunicat al Uniunii, asigurările auto au reprezentat principala cauză a scăderii subscrierilor de pe segmentul asigurărilor generale, având în vedere că portofoliile RCA şi Casco ale membrilor UNSAR reprezentau peste 50% din volumul total al primelor brute subscrise de la finele lunii martie 2011. Subscrierile pe Casco au scăzut cu 13,74%, iar cele pe RCA cu 32,06%.
În schimb, au crescut subscrierile de poliţe de incendiu şi calamităţi naturale, cu 24,78%, şi cele de asigurări de sănătate, cu 38,67%.
"Rezultatele membrilor UNSAR din primele trei luni ale acestui an arată foarte clar că atenţia companiilor s-a îndreptat spre dezvoltarea altor linii de business decât cele auto, în special spre segmentul asigurărilor de locuinţe, care a reuşit să avanseze cu aproape 25% în termeni de prime brute subscrise. Această schimbare de strategie a făcut ca ponderea asigurărilor pentru incendiu şi calamităţi naturale să urce la 19% din totalul asigurărilor generale", a declarat directorul general al UNSAR, Florentina Almăjanu.
Pe segmentul poliţelor de viaţă, cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de clasele de asigurări de viaţă, anuităţi și asigurări de viaţă suplimentare (19,73%), de asigurările de căsătorie şi de naştere (18,3%), precum şi de asigurările de sănătate permanente (48,33%).
Despăgubirile brute plătite de membrii organizaţiei profesionale a asigurătorilor au totalizat, în aceeaşi perioadă, aproape 957 milioane lei, nivel în scădere cu aproape 5% faţă de intervalul ianuarie
Numărul societăţilor autorizate să practice asigurări generale şi de viaţă se ridică la 43.
Potrivit datelor preliminare ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), piaţa totală a asigurărilor generale şi de viaţă a scăzut cu 6,6% în primele trei luni, la 2,14 miliarde de lei, pe fondul reducerii subscrierilor din asigurări generale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.