- Home
- Economic
- (25.01.2021, 15:30)
- Anamaria Abaluta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primii clienţi au trecut deja pragul restaurantelor din Bucureşti, redeschise luni la interior
- Interiorul restaurantelor s-a redeschis azi
- Programul de funcţionare rămâne 6:00-21:00
- Interioarele vor funcţiona la o capacitate de 30%
Urmărește
458 afișări
Primii clienţi au călcat deja pragurile restaurantelor. După luni întregi în care interioarele au fost închise, de azi în sfârşit pot funcţiona la o capacitate de 30%.
Darina şi Robert spun că le-a lipsit micul dejun pe care obişnuiau să-l ia în fiecare weekend la acest restaurant. Azi au decis să nu mai aştepte weekend-ul, le era prea dor.
„Cu siguranţă o să ne întoarcem la vechile obiceiuri de a ieşi de cât mai multe ori la restaurant. Înaintea ieşeam în jur de trei ori pe săptămână şi acum, de când cu pandemia, cred că o dată, asta dacă era frumos afară şi se putea sta la terasă”, povesteşte Darina.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce trebuie să știi despre alegerile prezidențiale și referendumul din 24 noiembrie? Aproape 19.000 de secții de votare vor fi deschise pe teritoriul României începând cu ora 07:00
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
„Prefer să vin, mai ies afară, mai iau o gură de aer, vorba aceea. E altceva când vii şi mănânci sau bei o cafea decât să stai acasă şi să faci comandă”, mărturiseşte şi Robert.
Daniel Irimia, managerul City Grill, zice că să deschidă 30% din interior este un început, dar mizează în continuare pe livrări.
„Înainte de pandemie erau 15-20%. După pandemie au crescut la 70-80%. Aşteptările nu sunt foarte mari. Probabil că încasările vor creşte cu 20-40%. În total sunt 44 de angajaţi în locaţia noastră. Pe timpul pandemiei am lucrat cu minimul necesar, cu 10 oameni. Începând de astăzi am mai chemat încă 10 angajaţi. Vor fi chemaţi treptat până vom ajunge la nivelul de 100%, la cei 44 de angajaţi”, spune Daniel Irimia.
Andreea Alexandra este chelneriţă în acelaşi restaurant. Toată perioada din urmă i-a adus încasări mai mici, iar acum speră să revină treptat la veniturile din 2019. Pentru ea este important ca interioarele să rămână deschise, chiar şi aşa, cu capacitate redusă:
„Din punct de vedere financiar, pe perioada în care restaurantele au fost închise în interior a fost greu, spre foarte greu pentru că salariile de ospătar sunt mici, foarte mici. Fără să ascundem, ca să zicem aşa, banii noştri sunt mai mult tips-ul.”
Şi pentru cei care nu pot să vizualizeze ce înseamnă acest procent de 30%, iată cum s-a adaptat localul: au scos o parte dintre mese şi le-au înlocuit cu decoraţiuni. Oamenii se pot aşeza la o masă da şi la una nu, potrivit semnelor care indică acest lucru.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe