- Home
- Economic
- (20.04.2022, 07:45)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul oligarh care îl înfruntă pe faţă pe Putin: izbucnirea miliardarului Tinkov împotriva războiului
Într-o postare furibundăpe Instagram, antreprenorul îşi reiterează opoziţia faţă de acest război, în care „mor inocenţi şi soldaţi”: „Cine se plimbă desenând Z-uri este un idiot, dar idioţii sunt 10 la sută: 90% dintre ruşi sunt împotriva războiului”.
Urmărește
54344 afișări
Cea mai dură poziţie împotriva aşa-zisei operaţiuni militare speciale din Ucraina a venit din partea miliardarului rus care susţine că nu este oligarh.
„Nu văd niciun beneficiar al acestui război nebun în care mor nevinovaţi şi soldaţi. Generalii ruşi, trezindu-se cu mahmureală, şi-au dat seama că au o armată de rahat. Şi cum poate fi armata bună, dacă totul este un rahat înfundat cu servilism şi nepotism?
Oficialii de la Kremlin sunt şocaţi că nu numai ei, ci şi copiii lor, nu vor merge în Marea Mediterană în această vară. Oamenii de afaceri încearcă să salveze ce a mai rămas din proprietate. Sigur, sunt idioţi care desenează „Z”, dar idioţii din orice ţară sunt zece la sută. 90% dintre ruşi, în schimb, sunt împotriva acestui război”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Acesta este cel mai strident comentariu anti-război apărut din partea unui miliardar rus: „Cum putem avea o armată bună, dacă totul în ţară este rahat şi mânjit cu nepotism şi servilism? 90% dintre ruşi SE OPUN acestui război!”.
Oleg Tinkov apare cu părul lung şi ochelari de soare, pe fundalul unui peisaj marin, unde magnatul rus îşi petrece acum o mare parte din viaţă. Există şi un fel de post-scriptum, de data aceasta în engleză:
„Dragă Vest, vă rog să-i oferiţi domnului Putin o cale de ieşire clară pentru a salva faţa şi a opri acest masacru. Vă rugăm să fiţi mai raţionali şi mai umanitari”.
This is the most stridently anti-war comment I've seen from a Russian billionaire, here: sanctioned banking impresario @olegtinkov.
— max seddon (@maxseddon) April 19, 2022
"How can we have a good army if everything else in the country is shit and smeared with nepotism and servility? 90% of Russians OPPOSE this war!" https://t.co/nawhIWEOeo
A durat peste cincizeci de zile pentru a veni, în sfârşit, o adevărată „răzvrătire” a unui miliardar rus, chiar dacă autorul a refuzat mereu licenţa de oligarh, precizând că nu a intrat niciodată în posesia bunurilor statului, spre deosebire de oligarhii adevăraţi, dar că este un rus care şi-a construit propria avere.
Fost vânzător de bere şi găluşte, Oleg Tinkov devenise una dintre poveştile de succes ale noii Rusii prin înfiinţarea băncii digitale Tinkoff, care datorită cotării sale la Bursa de Valori din Londra l-a făcut de ceva vreme unul dintre top 10 cei mai bogaţi bărbaţi în ţara lui.
Propria bancă s-a delimitat de el
Dar tocmai din cauza „independenţei” lui, Tinkov şi-a văzut moştenirea evaporându-se odată cu războiul din Ucraina. Valoarea acţiunilor sale a scăzut cu 90 la sută, iar scăderea rublei l-a scos din clubul miliardarului. De la fatidica zi de 24 februarie, ziua în care a început conflictul, el a fost întotdeauna citat drept principala victimă a sancţiunilor.
„Tinkoff Bank este formată din 40.000 de angajaţi care fac totul în fiecare zi şi 24 de ore din 24 pentru a face viaţa noastră. Prin urmare, nu putem comenta şi nu vom comenta opinia personală a lui Oleg Tinkov exprimată de acesta pe reţelele de socializare. De mulţi ani, Oleg Tinkov nu este persoana care ia decizii în companiile Grupului Tinkoff, nu este un manager al Tinkoff, este plecat de ceva vreme din Rusia şi se confruntă cu problemele sale de sănătate în ultimii ani. Oleg Tinkov este unul dintre cei 20 de milioane de clienţi ai noştri. Ştim că clienţii noştri gândesc diferit şi le respectăm dreptul de a avea propria părere, indiferent dacă o susţinem sau nu”.
În ianuarie 2021, site-ul Bursei de Valori din Londra a anunţat că Oleg Tinkov şi-a redus pachetul de acţiuni la TCS Group Holding care controlează Tinkoff Bank de la 84 la 35% şi, potrivit antreprenorului însuşi, aceste schimbări au reprezentat un pas important pe drumul către transformarea Tinkoff.
Conform legii aprobate în unanimitate de Duma luna trecută, Tinkov ar putea fi acum acuzat de răspândirea de „ştiri false” despre armata rusă. Tinkov este cunoscut şi popular şi în ţara sa, pentru imaginea sa de self-made man, pentru înfiinţarea echipei de ciclism care îi poartă numele, pentru lansarea unui brand de bere cu acelaşi nume. Va fi interesant de înţeles ce măsuri va lua Kremlinul împotriva lui. Poate că şi colegii săi oligarhi aşteaptă să înţeleagă care va fi soarta lui. Cu siguranţă, declaraţia lui, atât de puternică şi clară, este o premieră absolută. Şi ar putea avea consecinţe, în toate sensurile.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe