- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.03.2023, 14:55)
- Andrei Şerbănescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Principalul indice al inflaţiei din Japonia atinge cel mai ridicat nivel din ultimii 41 de ani
Indicele de bază al preţurilor de consum din Japonia a crescut în februarie în cel mai rapid ritm din ultimii 41 de ani, sporind provocările pentru viitorul guvernator al băncii centrale de a conduce politica monetară, în timp ce inflaţia s-a dovedit mai rigidă decât se aştepta.
Urmărește
191 afișări
Principalul indice al inflaţiei din Japonia atinge cel mai ridicat nivel din ultimii 41 de ani
Presiunile continue asupra preţurilor, combinate cu o serie de creşteri salariale neaşteptate în rândul marilor companii, au umbrit previziunile Băncii Japoniei potrivit cărora inflaţia va încetini pe măsură ce costul mărfurilor cheie va scadea.
Analiştii susţin că datele privind inflaţia vor creşte presiunea asupra lui Kazuo Ueda, care va prelua conducerea BoJ în aprilie, pentru a aduce o schimbare în politica monetară ultrarelaxată a băncii şi pentru a renunţa la practica instituţiei de a ţine în jos randamentele la obligaţiunile guvernamentale, scrie Financial Times.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Aşa-numitul IPC de bază, care elimină preţurile la energie şi alimente, dar include băuturile alcoolice, a crescut cu 3,5%, cea mai rapidă creştere anuală din ianuarie 1982. Chiar şi IPC care exclude toate tipurile de alimente şi energie a crescut cu 2,1%, depăşind obiectivul BoJ.
Presiunile asupra preţurilor vin după runda anuală de negocieri salariale, denumite „shunto”, când marile companii japoneze au convenit să acorde o creştere salarială medie de 3,8% pentru anul financiar care începe în aprilie. Oferta a depăşit aşteptările pieţei.
Excluzând salariile bazate pe vechime, creşterea salariilor de bază a ajuns la 2,3%, faţă de 0,5% cu un an înainte, potrivit confederaţiei sindicale Rengo.
Deşi creşterea finală ar putea fi mai mică după discuţiile salariale pentru companiile mai mici, Kentaro Koyama, economist şef pentru Japonia la Deutsche Securities, a scris: „Conchidem că rezultatele shunto din acest an nu sunt doar un fenomen punctual, ci un pas înainte vital în trecerea Japoniei către un echilibru inflaţionist".
Spre deosebire de SUA, inflaţia în sectorul serviciilor din Japonia a fost slabă - a crescut la 1,3% în februarie - deoarece salariile au stagnat în cea mai mare parte a ultimelor trei decenii. Prin urmare, BoJ a susţinut că trebuie să continue să îşi menţină poziţia de relaxare monetară până când se va produce o transmisie de la creşterea preţurilor la creşterea salariilor, potrivit Ziarului Financiar.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe