Privatizarea Antibiotice Iaşi, relansată în iulie sau august

Antibiotice Iaşi va fi relansată la privatizare în lunile iulie sau august, cel mai probabil tot prin licitaţie cu strigare, după ce Guvernul a cerut, miercuri, Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) să revoce oferta de vânzare, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Urmărește
151 afișări
Imaginea articolului Privatizarea Antibiotice Iaşi, relansată în iulie sau august

AVAS va relansa la privatizare Antibiotice Iaşi în lunile iulie sau august - surse (Sursa: Mediafax Foto)

"Antibiotice o să fie relansată la privatizare, dar mai întâi AVAS trebuie să aştepte «limpezirea apelor», timp în care să reia discuţiile cu investitorii", au spus sursele citate.

Potrivit acestora, metoda de vânzare ar putea fi tot licitaţie cu strigare, întrucât este cea mai bună variantă şi respectă în totalitate cerinţele Comisiei Europene.

În ceea ce priveşte decizia Guvernului de a revoca oferta de privatizare, sursele au precizat că actul normativ prin care fost iniţiat procesul de vânzare a fost abrogat de Executiv pentru că nu avea toate avizele necesare, motiv pentru care a fost suspendat de instanţă.

"Guvernul a constatat că HG 1.400/2007 a fost viciată, întrucât nu avea toate avizele necesare pentru aplicare. Din cauză că actul normativ nu a avut avizul Consiliului Economic şi Social a fost suspendat, la jumătatea lunii februarie, de către Curtea de Apel Iaşi, în procesul intentat de sindicatul de la Antibiotice", au spus sursele citate.

Conform legislaţiei, Consiliul Economic şi Social este consultat obligatoriu de către iniţiatorii proiectelor de acte normative şi ai proiectelor de programe.

Totodată, sursele citate au menţionat că Guvernul a decis să revoce oferta de vânzare pentru a evita noi procese în instanţă din partea sindicatului, care a anunţat, după decizia Curţii de Apel Iaşi, că va solicita anularea HG 1.400/2007.

"Cert este că din cauza mişcării sindicale şi a Parlamentului, privind crearea unei comisii pentru anchetarea privatizării, investitorii au intrat în panică", au afirmat sursele citate.

Potrivit acestora, pe lângă cele două companii care au achiziţionat caietul de sarcini - Pliva din Croaţia şi Alapis Grecia - încă cinci posibili investitori au efectuat toate demersurile pentru a cumpăra documentele, însă s-au răzgândit în ultimul moment ca urmare a evenimentelor din ultima perioadă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici