Problema firmelor ce fac echipamente pentru protecţia muncii: ,,Nu avem niciun semnal din piaţă că merită să facem investiţiile astea’’

  • Echipamentele de protecţie medicale sunt nevoia primară a spitalelor în acest moment
  • Autorităile nu fac apel la companii pentru a-şi reconverti producţia de echipamente
  • Criza coronavirusului reîmprospătează, totuşi, activitatea unor firme
Urmărește
626 afișări

Pentru unii distribuitori de echipamente pentru protecţia muncii, declanşarea crizei actuale se simte ca o revenire la normal. Este şi cazul unei firme din Mureş.

„Chiar înainte de declanşarea crizei ăsteia, eram într-un impas. Acum când a apărut chestia asta am început să facem şi noi nişte măşti pe plan local. Săptămâna trecută a fost destul de mare cererea”, spune Tinca Ioan, administratorul companiei

Totuşi, e greu să îţi faci loc pe piaţă pentru a-ţi vinde produsele, spun oamenii de afaceri.

„Noi am produs două tipuri de măşti, una din bumbac, care se poate steriliza şi reutiliza şi una de unică folosinţă. Am fi fost interesaţi să producem şi combinezoane, dar nu ne-am aruncat, că am văzut că şi cu măştile care sunt din concepţie foarte simplă, nu reuşeşti să îţi faci loc pe piaţă. Nu avem niciun semnal din piaţă că merită să facem investiţiile astea”, mai spune Tinca.

Compania distribuie produsele pe plan intern în sectorul public, mai exact pentru poliţia de frontieră şi armată, pentru Electrica şi ambulanţe. Sunt 20 de angajaţi pe partea de producţie, iar firma înregistrează o cifră de afaceri anuală este de peste 4 milioane de RON, cu un profit net de peste 200.000 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici