Probleme pentru Euro. Moneda este aproape de minimul ultimor săptămâni în raport cu dolarul

Joi, euro s-a apropiat de minimul ultimelor patru săptămâni în raport cu dolarul, înainte de o reducere a ratei dobânzii aşteptată pe scară largă din partea Băncii Centrale Europene, comercianţii concentrându-se pe perspectivele de politică pentru a evalua amploarea reducerilor suplimentare ale ratei.

Urmărește
5246 afișări
Imaginea articolului Probleme pentru Euro. Moneda este aproape de minimul ultimor săptămâni în raport cu dolarul

Probleme pentru Euro. Moneda este aproape de minimul ultimor săptămâni în raport cu dolarul

Euro a crescut ultima dată cu aproximativ 0,1% la 1,1022 dolari per euro, dar a rămas aproape de minimul sesiunii anterioare de 1,1002 $ - cel mai slab nivel din 16 august.

UPDATE 

Banca Centrală Europeană a redus ratele dobânzilor cu un sfert de punct procentual, până la 3,5 %, ca răspuns la scăderea inflaţiei din zona euro şi la semnele că economia blocului riscă să se oprească.

Decizia de joi de a reduce rata de referinţă a depozitelor BCE pentru a doua oară în acest an vine în contextul în care se aşteaptă ca Rezerva Federală a SUA să înceapă săptămâna viitoare să reducă costurile de împrumut.

Principalele bănci centrale au început să reducă ratele ca răspuns la indicaţiile potrivit cărora cea mai mare creştere a inflaţiei din ultima generaţie a dispărut. Unii analişti consideră că este probabil ca BCE să reducă din nou ratele la ambele şedinţe rămase din acest an.

Ştire iniţială

Este aproape sigur că BCE va reduce din nou ratele dobânzilor cu 25 de puncte de bază (bps) în cursul zilei de joi, după ce în iunie a redus rata dobânzii la depozite la 3,75%.

O serie de factori de decizie politică au susţinut deja o reducere în această lună, ceea ce sugerează că dezbaterea lor se va concentra probabil pe cât de repede trebuie să scadă costurile de împrumut în cadrul reuniunilor ulterioare, în contextul unei creşteri economice anemice şi al unei inflaţii în scădere.

„Suntem puţin mai pesimişti cu privire la perspectivele zonei euro”, a declarat Colin Asher, economist principal la Mizuho Bank.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici