- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (14.05.2021, 17:21)
- Eduard Ivanovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Probleme pentru Netflix? Compania a obţinut doar 4 milioane de abonaţi noi în T1, cu mult sub estimări
Netflix a înregistrat doar 4 milioane de abonaţi noi la nivel global în T1, cu mult sub previziunile companiei. În cele mai mari pieţe, adică în SUA şi Canada, platforma de streaming a obţinut doar 450.000 de clienţi noi, conform Financial Times.
Urmărește
256 afișări
Probleme pentru Netflix? Compania a obţinut doar 4 milioane de abonaţi noi în T1, cu mult sub estimări
Reed Hastings, cofondatorul Netflix, a respins din plin ameninţările pe care le reprezintă serviciile rivale, transmiţându-le investitorilor: „Nu există nicio schimbare reală pe care o putem detecta în mediul concurenţial”. Însă Disney+ a atras 9 milioane de abonaţi în primul trimestru, în timp ce HBO Max şi ViacomCBS au obţinut 6 milioane şi, respectiv, 3 milioane de clienţi noi, crescând mult mai repede decât Netflix în perioada ianuarie-martie.
În ultimul an şi jumătate, Disney, Apple, WarnerMedia şi Comcast şi-au lansat propriile lor platforme de streaming. Astfel, americanii pot alege în prezent din peste 100 de astfel de servicii, iar numărul abonamentelor depăşeşte totalul cetăţenilor Statelor Unite. Spre deosebire de televiziunea prin cablu, abonamentele Netflix pot fi oprite prin intermediul câtorva click-uri, fapt ce facilitează tranziţia de la o platformă de streaming la alta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Rusia a distrus viitorul Ucrainei. Câţi micuţi a ucis războiul început pe 24 februarie 2022
-
PNL s-a retras de la audierea Roxanei Mînzatu în Parlament
-
Acest lucru l-ar putea îngenunchea cu adevărat pe Putin. Veniturile guvernului din petrol s-au prăbuşit: scădere cu 29%
Acţiunile Netflix au scăzut cu aproximativ 7% anul acesta, evitând raliurile pieţei de capital din Statele Unite. Unii analişti spun că acţiunile gigantului trec printr-o perioadă de pauză după ce au raportat creşteri spectaculoase în ultimii ani, când compania a depăşit noi recorduri de abonaţi şi investitorii erau dispuşi să ofere tot mai mulţi bani pentru a beneficia de viitoarele creşteri ale companiei.
De altfel, există semnale conform cărora Netflix, fondat în 1997, efectuează tranziţia către o etapă mai matură de existenţă.
Firma a declarat în ianuarie că nu va mai fi nevoită să obţină împrumuturi pentru a acoperi costurile programelor, semnalând un nou punct de cotitură după un deceniu în care s-a bazat pe datorii pentru a depăşi studiourile de la Hollywood. Luna trecută, Netflix a anunţat un plan de răscumpărare a acţiunilor în valoare de 5 miliarde de dolari.
Între timp, divizia direct-to-consumer (DTC) din cadrul Disney – care include Disney+, Hulu şi ESPN – a suferit pierderi operaţionale de 290 de milioane de dolari în T1, veniturile ajungând la 4 miliarde de dolari. Disney se aşteaptă să piardă bani prin intermediul business-urilor dedicate streamingului până în anul fiscal 2023.
Dar strategiile alese de Disney au dat roade până acum: acţiunile au crescut cu peste 60% în ultimul an pe măsură ce investitorii şi-au îndreptat atenţia asupra numărului impresionant de abonaţi (peste 100 de milioane de la lansarea din toamna lui 2019). Totuşi, Disney+ va fi nevoit să păstreze creşterile de abonaţi în viitorul apropiat, întrucât preţul unui abonament este mai mic decât subscripţiile oferite de Netflix.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
FBI, ODNI și CISA au emis un avertisment comun despre operațiunile Rusiei menite să submineze încrederea în alegerile americane
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe